„VGTU – vienas iš prestižinių universitetų. Tačiau kaip studentai gyvena šio universiteto bendrabučiuose? Esame susirūpinę tėvai. Mūsų vaikai gyvena su tarakonais, blakėmis, rūsiuose pilna žiurkių. Už kambarį moka apie 60 eurų, į šią sumą taip pat įeina lovos su supelijusiomis patalynės dėžėmis bei pelėsis ir besilupantys vamzdžiai voniose. Neretai dingsta karštas arba šaltas vanduo. Kai kuriuose kambariuose šaltas vanduo nebėga išvis. „Economus“, kurie administruoja šiuos bendrabučius, dalina tuščius pažadus, kad problemos bus išspręstos, bet situacija nekinta.

Su gyviais gyventojai kovoja daugiau nei tris metus ir viskas ką jiems pasiūlė – dezinfekcija, po kurios ramiai galima gyventi tik savaitę. Tuo metu, kai vaikai gyvena nuolatinėje drėgmėje, pelėsyje ir blakėmis apėjusiuose kambariuose, administracija tame pačiame pastate esančiuose ofisuose turi nepriekaištingai įrengtas patalpas. Nejaugi studentai prastesni žmonės, kad gali gyventi tokiomis sąlygomis. Tai – visų, gyvenančių pirmame bendrabutyje, Saulėtekio al. 25, pagalbos šauksmas. Kur siunčiame vaikus? Ne visi uždirba tiek, kad galėtų sau leisti gyventi nuomotame bute ar renovuotuose kambariuose, tačiau kaina neturėtų nulemti antisanitarinių sąlygų. Daugelis mūsų gyvenome bendrabučiuose ir apie tokius dalykus net pagalvoti bijojome. Gaila, kad kuo toliau, tuo labiau blogėja gyvenimo sąlygos“, – DELFI piktinosi studento mama.

Situaciją stengiasi pataisyti

Vilniaus Gedimino technikos universiteto kancleris doc. dr. Arūnas Komka teigia, kad situacija yra žinoma ir dabar yra imamasi veiksmų jai išspręsti.

"Visų pirma, norime atsiprašyti mūsų studentų, gyvenančių bendrabučiuose, dėl susiklosčiusios situacijos. VGTU ir bendrabučius administruojanti įmonė UAB „Economus“ situaciją žino ir kuo skubiau imasi visų priemonių jai spręsti. Šiuo metu bendrabučius administruojanti įmonė pakartotinai įspėta, kad būtų atliekama dezinfekcija ir ši procedūra būtų papildomai kartojama tol, kol kenkėjų neliks.

Šiuo atveju imsimės visų įmanomų priemonių, kad nukentėjęs studentas būtų kuo skubiau perkeltas į kitą kambarį. Gali būti, kad tokių atvejų yra ir daugiau, apie kuriuos mes nežinome, todėl paprašėme studentų informuoti, kad galėtume imtis visų priemonių šiai situacijai išspręsti.

Vykdant remonto darbus, atnaujinant san. mazgus, tenka atjungti šalto ar karšto vandens tiekimą. Siekiant užtikrinti studentų gerovę, vanduo nėra atjungiamas visame bendrabutyje, o tik kai kuriose šakose. Taip pat vanduo gali būti atjungtas dėl santechnikos gedimų, kol jie šalinami", – DELFI sakė A. Komka.

Jis taip pat teigia, jog VGTU skiria didelį dėmesį bendrabučių gyventojų gyvenimo sąlygų gerinimui ir nuo 2016 metų bendrabutyje, esančiame Saulėtekio al. 25, jau atnaujintos 371 gyvenamosios vietos. Atlikus visus remonto darbus, studentams bus atnaujintos likusios 183 vietos bendrabutyje. Iš universiteto lėšų nuolat skiriamas finansavimas bendrabučių atnaujinimo darbams, o ateityje VGTU ir toliau dės visas pastangas, kad užtikrintų kokybiškas studentų gyvenimo sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)