Kaip pasirinkti kilimėlio dydį?

Kilimėliai parduodami rulonais, kurių plotis dažniausiai 50 cm (būna ir 80 cm). Kartu su kilimėliu komplektuojamas termoreguliatorius, kuris neleidžia perkaisti sistemai. Jis parenkamas pagal reikiamą galingumą. Jei norime pašildyti grindis vonioje ar virtuvėje, turime skaičiuoti tik tuos plotus, ant kurių nėra baldų, prietaisų, vonios ir t.t. Šios sistemos skirtos pašildyti grindų paviršių, o ne visą patalpą. Išmatuokite tik laisvą mindomą plotą ir žinosite, kokio dydžio kilimėlis jums reikalingas.

Kokią dangą galima kloti ant kilimėlio?

Galima rinktis bet kurią pakankamai laidžią šilumai dangos rūšį. Geriausiai šilumą praleidžia akmuo, mažiau – laminatas. Blogiausias laidininkas – medis. Po medinėmis grindimis šios sistemos kloti nerekomenduojama, nes ji perdžiovins medieną.

Šildomos grindys ir kanalizacijos sistema

Nerekomenduojama sistemos kloti taip, kad šiluminis kabelis būtų arti kanalizacijos vamzdžių. Kodėl? Įšilęs grindų paviršius šildo ir kanalizacijos sistemą, kurioje (sifonuose) turėtų visada būti vandens, kuris atlieka kvapų sulaikymo funkciją. Pašildžius šis vanduo išgaruoja ir atsiranda kvapas, kuris vamzdžiais patenka į patalpos vidų. Kai taip atsitinka, pakanka įleisti šiek tiek vandens, kad sifonai užsipildytų ir kvapams sudarytų „kamštį“.

Pašildomų grindų montavimo ypatumai

Kilimėlį galite atsikirpti reikiamo dydžio. Kirpti galima tik per tinklelį, bet jokiu būdu ne per kabelius, kurie visada privalo sudaryti uždarą grandinę. Tai labai svarbi sistemos veikimo sąlyga. Suformavus reikiamo dydžio kilimą, jis užliejamas 5-10 mm savaime išsilyginančiu mišiniu ar plytelių klijų sluoksniu. Neužmirškite toje zonoje, kuri bus pašildoma, patalpinti šilumos daviklio (jokiu būdu ne prie pat kabelio), kuris „informuos“ termoreguliatorių apie paviršiaus temperatūrą ir laiku įjungs/išjungs šildytuvą. Negalima pašildymo kilimėlio pakloti per giliai, nes tokiu atveju jis šilumą „atiduos“ ne grindims, o apačioje gyvenančių kaimynų luboms.

Šildomų grindų pranašumas

Grindų šildymas leidžia tolygiai paskirstyti šilumą visame apšildomame plote. Nuo grindų kylantis šilumos srautas per 1 m atšąla iki 10 laipsnių. Tuo tarpu radiatorių skleidžiama šiluma pirmiausia kyla į palubį ir ten susidaro šilumos perteklius, o kojos tuo metu šąla. Neužmirškite, kad įrengta grindų šildymo sistema padidins ir bendrą kambario temperatūrą. Drėgnose patalpose įrengta sistema išdžiovins sušlapusias grindis ir neleis atsirasti pelėsiui ar grybeliui.

Šeimininkės ant švarių šiltų grindų galės džiovinti megztinius ir nebijoti, kad pakis rūbo forma.