Kaip pasakoja Neringa, šiuo metu jau trūksta visai nedaug, kad jie visi jau galėtų persikelti gyventi į naujuosius namus. „Be galo gera buvo ir yra stebėti, kaip sluoksnis po sluoksnio kinta mūsų namų vaizdas, kaip kruopščiai ir atsakingai viskas atliekama. Spėju, kad jis pats nustebęs, kiek daug jis gali ir geba padaryti“, – vyro rankų darbu džiaugiasi ji.

Moteris pasakoja, kad 2011-ųjų metų pabaigoje nusipirko sklypą, už kurį mokėjo savo santaupomis bei dalį skolinosi iš banko. Maždaug metus po sklypo įsigijimo buvo derinami projektai, kol pavyko gauti statybų leidimą. Tuomet teko imtis kitų darbų – paruošti statybų vietą.

„Porą menesių vyras lankstė ir virino armatūros karkasą pamatams. Tada dar porą mėnesių gamino medinį karkasą pamatų liejimui. Keletą dienų padėjo draugas. Vėliau, susiorganizavus talką, betonu buvo užpiltas pamatas. Tais metais vyras pamatus nutepė hidroizoliacija, įvedė kanalizaciją į namą. Kanalizacijos, vandentiekio ir elektros darbus padarė licencijuotos firmos“, – apie statybų procesą pasakoja Neringa.

Tuomet, 2015 metais buvo atliktas drenažas bei įrengta lietaus nuotekų sistema. Taip pat iš vidaus apšiltinti ir smėliu užpilti pamatai. Visus šiuos darbus vyras atliko savarankiškai.

Vėliau, ankstyvą pavasarį, vos tik gavus paskolą, prasidėjo kiti darbai. Samdyta brigada atliko mūrinimo darbus, o per vasarą Neringos vyras rinko, kalė bei tvirtino medinį stogo karkasą ir uždengė jį difuzine plėvele. Rudenį jau uždėjo visą stogo dangą.

„2016 metais įmonė sumontavo langus, įdėjo vartus. Samdyta brigada atliko fasado apšiltinimo darbus ir išliejo juodgrindes. Vyras instaliavo signalizaciją, išvedžiojo elektrą ir vandentiekį. Vėliau buvo pasamdyti tinkuotojai, o kita brigada įrengė grindų apšiltinimą, įvedė šildymo sistemą, pajungė katilinę, išliejo grindis. Vyras apšiltino stogą vata, pora dienų jam padėjo brolis. Sutvirtinta vata buvo nupurkšta poliuretano putomis. Tuomet vyras išklojo plytelėmis katilinę ir garažą“, – pasakoja lietuvė.

Per kitus dvejus metus namo statybos darbai beveik buvo užbaigti: pajungtas šildymas, visame name įrengta rekuperacinė sistema, atlikti elektros instaliacijos bei vidaus apdailos darbai. Plytelėmis buvo iškloti sanitariniai mazgai, koridorius ir virtuvė, įrengti gyvatukai bei vonios kambarys, visur įjungtas apšvietimas, elektros lizdai ir priešgaisrinė sistema.

Pirmame aukšte grindų dangai šeima pasirinko laminatą. Šiuo metu dar yra ruošiama mediena laiptams, užsakyti turėklai, o juos įrengus, bus užbaigtas ir antrasis namo aukštas.

Taip pat dar kol kas nėra galutinai įrengta palėpė ir garažas. Iki šiol namo statybos šeimai jau kainavo apie 110 tūkst. eurų, daugiausia lėšų pareikalavo stogo bei sienų darbai, šildymo sistema –jie sudarė beveik pusę visų išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (327)