Butas Kaune, naujos statybos 54 kvadratinių metrų su daline apdaila ir dideliu balkonu. Viską reikėjo pasidaryti savarankiškai, nes buvo tik durys, langai, ir sienos.

1. Dešimt skirtingų meistrų. Taip sutapo, kad tuo pačiu metu tame pačiame name butus įsirenginėjome kartu su draugais. Jie samdė vieną meistrą, o aš rinkausi skirtingus dažymui, elektros darbams, grindų klojimui, lubų kabinimui, tinkavimui ir kt. Nenuostabu, kad mūsų visų išlaidos skaičiuojant sąskaitas labai skyrėsi. Aš gerokai permokėjau ir būčiau sutaupiusi bent 1000 eurų jei pasirinkčiau vieną ar keletą kartu dirbančių meistrų, kurie atlieka visus pagrindinius darbus. Taip jie padaro didesnę nuolaidą. Taip pat svarbu meistrų ieškoti ne tik pagal pažintis, tačiau konkrečias rekomendacijas.

Butas prieš remontą

Geriausia – jei neseniai remontas buvo darytas jūsų pažįstamų namuose ir jie liko patenkinti, o apžiūrėjus meistro darbą jis patiko ir jums. Ir čia nesvarbu, kieno jis bus draugas ar giminaitis. Meistrą rekomenduoja tik jo darbas.

2. Pagrindinius sprendimus koks bus interjeras turi padaryti namo šeimininkas. Pradėjus rengti namus konsultavo ir dizaineris. Balta spalva ir pasteliniai ar šalti atspalviai atrodė puikiai planuose, tačiau įrengus supratau, kad tai ne mano namai. Ne mano spalvos, nors ir madingos. Svarbu kiekviename namų įrengimo etape dalyvauti pačiam savininkui. Žinoma, puiku išmanyti interjero ir eksterjero tendencijas, tačiau dažnai tai neturi nieko bendra su namų jaukumu ir pačio savininko skoniu. Mėgstu tamsesnius atspalvius, todėl nenuostabu, kad išsikrausčius ir planuojant naujus namus baltos sienos juose neras vietos.

3. Brangios santechnikos ir namų apyvokos prekės. Žinoma, yra dalykų, kuriems taupyti nevalia, tačiau nereikėtų permokėti ir renkantis gyvatuką, radiatorių termoreguliatorius ar kai kuriuos baldus. Daug ką pigiau galima įsigyti internetinėse parduotuvėse.

Rinkausi brangiausią Kaune baldus gaminančią įmonę, tačiau iš tiesų mano baldai niekuo nesiskyrė nuo draugų, kurie rinkosi paprastesnius gamintojus, neklijuojančius apdailos rankomis ir nevežančius visų išskirtinės kokybė detalių tiesiai iš Vokietijos. Palyginus kainas internete galima rasti net ir norimą prekę pigiau, todėl nepatingėkite panaršyti. Pasenęs požiūris, kad tai, kas kainuoja brangiau, visada bus ir geriau. Kokybei dažnai uždedamas didelis PVM, o pasitarus su specialistu galite rasti pigiau tokios pat kokybės prekes.

4. Visi baldai perkami ir užsakomi dar prieš įsikraustant. Jauniem žmonėms įsirengiant pirmuosius namus taip pat galiu patarti neskubėti ir nepirkti bei neužsisakinėti visų baldų iš karto. Iš pradžių pakaks ir pagrindinių, o vėliau gyvenant paaiškės, kokios formos ir spalvos spinta, komoda ar staliukas idealiausiai tiks ir prigis naujuose namuose. Laikas geriausiai parodys, kokie baldai bus gyvybiškai svarbūs, o kuriuos norėsis greičiau atiduoti draugams. Rengiant naujų namų planą visuomet norsi visko ir iš karto, tačiau pažabojus šį norą įsirengsite namus tik pagal savo poreikius.

5. Pamirštama statytojo suteikta garantija. Fasado ir kai kurių kitų dalykų nereikės keisti ar tvarkyti patiems, nes naujos statybos pastatui suteikiama garantija. Detaliau apie jūsų pirkinį galės papasakoti jo statytojas, todėl nebijokite užduoti visų rūpimų klausimų iš karto. Taip sutaupysite ir lėšų, ir laiko vėliau sprendžiant iškylančius klausimus. Kadangi žinojau, jog buvo suteikta garantija statytojo įdėtiems langams, pamačius broką juos greitai pakeitė naujais.

Pirkdami būstą pirminiame etape, sutarus su statytoju, galite net keisti planą ir didinti ar mažinti tam tikras patalpas. Dabar statomuose butuose, kurių dydis svyruoja nuo 40 iki 60 kv. m. yra numatomi dideli vonios kambariai ir maži miegamieji. Taigi vonios kambario sąskaita galima turėti karališką miegamąjį su didele sienine spinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (234)