Mediniai baldai

Ar žinojote, kad per dažnai valant medinius baldus valikliais jie tampa purvinesni? Pasirodo, dažniau nei kartą ar du per mėnesį valant vaško pagrindo valikliu, skirtu specialiai medinių baldų priežiūrai, susidaro riebių apnašų sluoksnis, prie kurio limpa dulkės, nešvarumai. Taigi valykite dulkes drėgna šluoste, o kartais – valikliu.

Indai

Visiems patinka švarūs, spindintys indai, bet pernelyg dažnas skalavimas, mirkimas tėra laiko švaistymas. Galbūt atrodo, kad nuskalavimas ar pamirkymas kriauklėje paspartina tolimesnį indų plovimą, tačiau iš tiesų indams dezinfekuoti nereikia daug ploviklio. Plaukite visus indus vienu metu, o jei turite indaplovę, dėkite juos ten.

Ketaus puodai ir keptuvės

Ar žinojote, kad ketaus indų negalima plauti su indų plovikliu. Nuo indų ploviklio šios medžiagos indai susiraižo. Geriausias ploviklis indams – druska ir vanduo.

Kilimas

Ką nors išpylus ant kilimo, neretai persistengiama valant dėmę. Bet neskubėkite pilti cheminių valiklių – užpilkite skiesto obuolių sidro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)