Štai keli patarimai, kaip sutaisyti penkias dažniausiai buityje pasitaikančias problemas.

Tualeto problemos

Sugedęs klozetas – didelė problema namuose. Nors yra daugybė priežasčių, kodėl taip nutinka, dažniausiai dėl to kalta susidėvėjusi vandens nuleidimo rankenėlė. Pakeiskite šią dalį, prieš tai nuėmę vandens bakelio dangtį ir atsukę grandinę. Veržlei, kuri pritvirtina vandens nuleidimo rankenėlę prie klozeto, nuimti naudokite veržliaraktį. Nuimkite rankenėlę ir su ja keliaukite pirkti naujos. Montuodami naują darykite viską atvirkščiai, ką darėte išmontuodami, arba laikykitės instrukcijų, kurias gavote kartu su nauja vandens nuleidimo rankenėle.

Smirdanti skalbimo mašina

Dvokianti skalbimo mašina – dažna būstų savininkų problema. Geriausias būdas ją įveikti – kaip įmanoma greičiau išimti šlapius išskalbtus drabužius. Tarp skalbimų palaikykite duris atidarytas, kad mašina išsivėdintų. Kartą per mėnesį išorinį mašinos apvadą nuvalykite baltojo acto ir vandens tirpalu. Tada įjunkite skalbimo programą su pačiu karščiausiu vandeniu, prieš tai skalbimo priemonės stalčių pripildę sodos. Jeigu ir po to neatsikratysite smarvės, patikrinkite vandens nuleidimo siurblį ir išvalykite jį taip, kaip nurodyta instrukcijoje.

Skalbimo mašina

Sugedęs durų skambutis

Priežastis, kodėl nustoja veikti dauguma durų skambučių – jų mygtukai yra su defektais. Norėdami patikrinti, paprasčiausiai nuimkite mygtuką ir sujunkite laidus. Jeigu durų skambutis veiks, tada tiksliai žinosite, kad kaltas mygtukas. Jeigu skambutis neskambės, tuomet problema gali slypėti laiduose arba kažkas negerai su transformatoriumi. Bet kuriuo atveju lengviau pakeisti visą skambutį, nei kankintis su juo toliau.

Durų problemos

Durys kelia galvos skausmą ne vienam būsto savininkui. Jeigu jūsų durys girgžda ir namuose neturite „WD-40“, metalo paviršius galima sutepti ir kitomis buityje prieinamomis priemonėmis. Pavyzdžiui, kepimo aliejumi, muilo gabalėliu, vazelinu ar parafino žvake. Jeigu durys sandariai neužsidaro, reikia pareguliuoti skląsties plokštelę.

Išklerusios kėdės

Sėdėti ant išklerusios kėdės – menkas malonumas. Tad šiuo potencialiu pavojumi saugumui būtina susidoroti ir tam tereikia šiek tiek epoksidinių klijų ir kelių medinių spaustukų. Pirmiausia nuimkite kėdės kojas jungiančias dalis ir nuvalykite klijus. Čia jums puikiausiai pasitarnaus senas peilis. Kai senus klijus pašalinsite, abu galus patepkite lėtai kietėjančiais epoksidiniais klijais. Jeigu jų yra per daug, nuvalykite perteklių actu. Kai klijai išdžius, spaustukus nuimkite. Kėdė turi būti tvirta ir stabili.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)