Portjeros – ne tik dekoratyvus akcentas, bet ir barjeras

Sunkaus audinio užuolaidos kuo puikiausiai apsaugo kambarį nuo skersvėjų ir per plyšius besismelkiančio vėjo. Kuo storesnis audinys ir kuo platesnės pačios portjeros, tuo geriau. Plačios portjeros ne tik sudarys patikimą barjerą tarp lango ir kambario vidaus erdvės, bet ir papildomai apšildys sieną.

Spinta prie sienos – patikimas skydas nuo šalčio

Geriausia, jei spinta tęsis nuo grindų iki lubų. Idealu, jei ji bus įmontuota į sieną. Jei siena su langu, knygų spintas arba stelažus galima įrengti iš abiejų lango pusių. Ypač efektyviai vidaus patalpas nuo šalčio apsaugo spinta su stiklinėmis durimis.

Šalta namuose

Lovos užuolaida arba minkšti apmušalai – nepamainoma miegamojo apsauga

Atskirkite lovą nuo kambario erdvės užuolaida – ji pasitarnaus kaip savotiška pertvara. Beje, visai nebūtina turėti lovos su baldakimu. Pakanka primontuoti prie lubų karnizus ir ant jų pakabinti užuolaidas. Nuo šalčio efektyviai apsaugo ir minkšti apmušalai lovos galvūgalyje. Jais galima iškloti tik sritį palei lovą arba visą sieną.

Kiliminė danga per visą kambarį – laiko patikrinta gudrybė

Kuo kiliminė danga tankesnė, storesnė ir kuo jos plaukas ilgesnis, tuo geriau. Kiliminė danga puikiai apšildo grindis, o užvis svarbiausia, kad ji dengia sritis palei grindjuostes, ties kuriomis dažniausiai pasitaiko skersvėjų. Pakloti kiliminę dangą nėra sudėtinga, o ir jos priežiūra didelių problemų nekelia.

Šilti interjero atspalviai – užtikrintas placebo efektas

Niekam ne paslaptis, kad tada, kai interjere vyrauja mėlyna, atrodo, jog patalpoje vėsiau, o jei dominuoja raudona, susidaro įspūdis, kad yra šilčiau. Taigi, įsigykite ryškiaspalvių pagalvėlių, užtiesalų ir pledų. Pastatykite vazų su efektingomis rudeninėmis puokštėmis. Kaipmat pajusite, kad darosi šilčiau!

Šalta namuose

Tinkamas apšvietimas – pirmenybė šiltų tonų šviesai

Pasirūpinkite tinkamu apšvietimų, pirmenybę teikdami šiltų tonų šviesai. Kad būtų šilčiau, naudokite kaitinamąsias lempas: degdamos 90 proc. energijos jos išeikvoja išskirdamos šilumą ir tik 10 proc. – apšvietimui. Elektros energijos sąskaita dėl to šiek tiek išaugs, tačiau bent laikinai toks sprendimas visiškai pateisinamas. Svarbu ir tai, kad tokios lempos gali tapti puikia interjero puošmena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)