Toliau suminėta keletas svetainėje apartmenttherapy.com išvardytų požymių, rodančių, kad sėkmė derybose labai tikėtina.

Būstas rinkoje atsidūrė toli gražu ne vakar

Jei būstas, kurį mielai įsigytumėte, parduodamas ne nuo vakar ir jau kurį laiką figūruoja rinkoje, derėtis dėl jo kainos tikrai galite.

„Jei pirkimo sutartis nepasirašoma po pirminių nekilnojamojo turto objekto apžiūrų, galima įtarti šiokias tokias problemas, – sako Sarah Maguire iš nekilnojamojo turto agentūros „Broadway Village Real Estate“. – Paprastai bėdų parduodant kyla dėl pernelyg užkeltos kainos.“

Vadinasi, pats metas imtis veiksmų. Lai jums padedantis agentas pasižvalgo į panašius netoliese esančius namus, ypač tuos, kurie buvo parduoti už mažesnę kainą. Tai ir bus pageidavimą nuleisti kainą pagrindžiantys argumentai.

Būsto pirkimas

Kaina jau kelis kartus buvo mažinta

Pastebėjote, kad kaina buvo palaipsniui mažinama? „Tokia tendencija neabejotinai signalizuoja apie tai, kad pirminė pardavėjo užsiprašyta arba pardavimo agento nustatyta kaina buvo didesnė nei tikroji nekilnojamojo turto objekto vertė“, – sako Edas Deveau iš agentūros „Century 21 Mario Real Estate“.

Jei kaina kas savaitę mažinama, vadinasi, daug pasiūlymų tikrai nesulaukiama. „Pusvelčiui namo, aišku, neįsigysite, tačiau savininkai tikrai gali apsidžiaugti sulaukę realaus pasiūlymo“, – sako E. Deveau.

Rinka užgrūsta panašiais pasiūlymais

Jei namą, apie kurį svajojate, parduodantis asmuo tikisi, kad jo siūlomas objektas kaip nors išsiskirs iš begalės labai panašių, tegu nepuoselėja bergždžių vilčių.

„Jei konkretus būstas susiduria su konkurencija, kadangi šalia jo rikiuojasi keletas panašių objektų, gali būti, kad dėl kainos galima derėtis“, – sako Thais Collins iš įmonės „Suzanne and Company Keller Williams Realty“.

Pardavėjas suinteresuotas kuo greičiau pasirašyti sutartį

Priklausomai nuo motyvų, paskatinusių konkretų asmenį parduoti būstą, jam gali rūpėti kuo greičiau pasirašyti sutartį.

Būsto pirkimas

„Viena iš mano, kaip pirkimo agentės užduočių, visada būna išgauti iš pardavėjų visą įmanomą informaciją, – sako Th. Collins. – Labai svarbu išsiaiškinti, kas paskatino juos parduoti būstą.

Galbūt iki mokslo metų pradžios pardavėjui žūtbūt reikia persikelti gyventi kitur? Galbūt jis laukia šeimos pagausėjimo? O galbūt skiriasi?

Kad ir kaip būtų, jei žmonėms svarbūs konkretūs terminai, jie daug lengviau eina į kompromisus.

Šiuo metu niekas tuose namuose negyvena

Akivaizdu, kad rastuose svajonių namuose dabar niekas negyvena? Tai taip pat ženklas, kad galite derėtis dėl kainos. Kodėl? Galima numanyti, kad pardavėjas (arba jo nuomininkas) persikėlė kitur, bet tol, kol nuosavybė jam tebepriklauso, patiria bereikalingas išlaidas.

„Paprastai tai reiškia, kad pardavėjas gali būti suinteresuotas daug negaišti sudarydamas sutartį“, – sako nekilnojamojo turto pardavimo agentas Kevinas Concannonas iš bendrovės „Steven Cohn Team with Keller Williams“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)