Namų priežiūros ekspertė Kadi Dulude, kuriai priklauso kompanija „Wizard of Homes" Niujorke, sutiko patarti, ką reiktų daryti, kad tvarkos namuose kontrolė būtų jūsų rankose.

Niekučius sumažinkite iki minimumo

K. Dulude pataria atiduoti ar padėti saugoti viską, ko kasdien nenaudojate. Jeigu turite didelę niekučių kolekciją, stenkitės vienu metu matomoje vietoje laikyti vos kelis. Kritiškai apžvelkite visus savo namų paviršius ir pasistenkite juos apkrauti kaip įmanoma mažiau. Kuo mažiau daiktų turėsite matomose vietose, tuo lengviau bus jas išvalyti ir vos per kelias minutes atsikratyti namuose dulkių.

Sutvarkykite virtuvę po kiekvieno naudojimosi ja

Namų priežiūros ekspertė taip pat pataria ant stalviršių laikyti kuo mažiau smulkios buitinės technikos (iš tiesų, kaip dažnai naudojate gruzdintuvę?). Sutvarkykite stalviršius ir visus virtuvės rakandus vos tik paruošite maistą ar pavalgysite. O jeigu apsitvarkysite dar ruošdami patiekalus, vėliau viską baigti tvarkyti bus daug paprasčiau.

Valymo priemones turėkite po ranka vonios kambaryje

Mikropluošto šluostes, popierinius rankšluosčius ir purškiamą buteliuką su valikliu visą laiką turėkite vonios kambaryje – tokiu atveju, vos pamatę besikaupiančius nešvarumus galėsite juos nuvalyti. Jeigu jūsų valymo priemonės bus ten, kur jų reikia, padidės susitvarkymo prieš prarandant situacijos kontrolę tikimybė, teigia tvarkos specialistė.

Įsigykite siurblį-robotą

K. Dulude pataria nusipirkti namus siurbiantį robotą. „Man patinka tokie, kurie atlieka siurbimo ir grindų plovimo funkciją“, – teigia ji ir priduria, kad reiktų naudoti šį pagalbininką kiekvieną dieną. Baldus ir elektros laidus reiktų išdėstyti taip, kad toks siurblys galėtų sutvarkyti kuo didesnį grindų plotą neįstrigdamas laiduose.

Iškart padėkite daiktus į jų vietas

Namų priežiūros ekspertė pataria daiktus padėti į vietą vos jais pasinaudojus, taip jie nepradės kauptis krūvomis ant grindų, sofos ir stalų. Jeigu ant grindų pamatote nešvarias kojines, pakelkite jas ir nuneškite į skalbinių dėžę, kai tik eisite jos kryptimi. Peržiūrėkite paštą ir jį išrūšiuokite vos gavę. Nešvarius indus nuneškite į virtuvę iškart vos tik baigiate valgyti. Jeigu matote daug daiktų, kuriuos reikia surinkti, paimkite tuščią skalbinių dėžę ir greitai juos surinkite, o paskui iškart išdėliokite į jų vietas.

Paprašykite pagalbos

Pasak K. Dulude, visiškai normalu, jeigu nesugebate visų namų susitvarkyti patys – šiais laikais visi esame labai užimti. Jeigu visi kiti variantai nepasiteisino, visada galima apsvarstyti pasikartojančias namų valymo paslaugas. Gyvenimas netvarkingoje aplinkoje neigiamai veikia tiek jūsų fizinę, tiek psichinę sveikatą. Todėl verta padaryti viską, kad supaprastintumėte savo gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)