5 minučių trukmės kambario atnaujinimas nėra vien tik tam, kad galėtumėte greitai padaryti kambarį gražesniu. Tai puikus veiksmas, kurį galite atlikti kartą ar du per dieną, nes tai greitas būdas grąžinti kambarius į jų pradinę, t.y., tvarkingą būklę – ypač jei daug laiko praleidžiate namuose.

Jei per šventes namuose turite svečių, pasvarstykite apie galimybę nusistatyti žadintuvą, kuris primins, jog reikia greitai pasitvarkyti. Jei dirbate iš namų, pasidarykite reguliarią 5 minučių pertrauką. Tai yra mažų žingsnelių rinkinys, tačiau jis puikiai apsaugo nuo tikimybės, kad jūsų namai bus apversti aukštyn kojomis. Be to, tai palengvins ir pagreitins savaitinius tvarkymosi darbus.

Manote, kad 5 minutės nėra pakankamas laiko tarpas, kad padarytumėte didelę įtaką kambario išvaizdai? Nusistatykite laikmatį ir imkitės darbų – nustebsite, kiek daug galite padaryti.

1. Įleiskite daugiau dienos šviesos, o vakare palikite blankią šviesą

Dienos metu atidenkite visas užuolaidas ir atitraukite žaliuzes – pasistenkite į namus įleisti kiek įmanoma daugiau dienos šviesos. Tikriausiai iškilo klausimas, kaip šis veiksmas yra susijęs su namų tvarkymusi? Natūraliai dienos šviesai skverbiantis pro langus į namus, viskas atrodo daug gražiau. Jei turite dar kelias minutes – perbraukite su šluoste langus, kad namuose būtų dar šviesiau. Vakare darykite atvirkščiai – išjunkite ryškiai plieskiančias lempas lubose ir susitelkite į švelnią jaukią šviesą skleidžiančius šviestuvus ar netgi žvakes.

Shutterstock nuotrauka

2. Sulaužykite tvarkymosi taisykles

Mes dažnai nepritariame tokiems reiškiniams kaip šlamšto stalčiai ir daiktų perpildyti krepšiai, bet kai turite tik 5 minutes, ignoruokite visas šias taisykles ir imkite grūsti nereikalingus daiktus slaptose vietelėse taip greitai, kaip tik galite. Bet tik tuo atveju, jeigu prisižadate sau sutvarkyti tas vietas, kai turėsite daugiau laiko nei 5 minutes.

3. Pastatykite daiktus tiesiai

Paprasčiausiai pastatydami kėdę, knygą ar stalą taip, kaip jiems priklauso, galite įnešti į kambarį daugiau tvarkos ir malonumo. Tad pataisykite visus baldus taip, kaip jie ir turėtų būti. Perstatykite stalus (ypač kavos staliuką), jei jie buvo pastumti iš savo vietos. Pataisykite ir kreivai kabančius meno kūrinius. Tai nėra bandymas visada gyventi amžiname perfekcionizme – šie maži pataisymai tiesiog sukuria malonų visumos tvarkos jausmą ir pakoreguoja kambario vaizdą.

Kavos staliukas

4. Išvalykite matomas vietas

Tai gali būti kavos staliukas, kilimas pagamintas iš medžiagos, kuri yra kaip dulkių magnetas – naudokite bet kokias priemones, kurios yra jums po ranka (net jeigu yra tik jūsų rankos), kad greitai nuvalytumėte didžiausias ir labiausiai matomas vietas. Surinkite popieriaus skiautes ir kitas šiukšles, kurios nukrito ant grindų. Pilnas valymas kambariui suteiktų puikų vaizdą, bet turint 5 minutes, svarbiausia bent suteikti namams švaros įspūdį tarp reguliarių tvarkymosi darbų ir padaryti greitai, kad galėtumėte toliau mėgautis savo gražiais namais.

5. Papurškite geru namų kvapu

Mūsų nosys glaudžiai susijusios su akimis: skaniai ir gaiviai kvepiantis kambarys magiškai atrodys daug gražesnis ir tvarkingesnis. Tai yra galina iliuzija, todėl verta investuoti į įmontuojamus oro gaiviklius (kuriuos galite patikrinti ar pakeisti per 5 minutes), taip pat galite papurkšti kvapus naikinančiu aromatu tam tikras pasirinktas medžiagas arba organišku namų kvapu pakvėpinti tiesiog orą.

Namų kvapas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)