Turite per daug daiktų ant stalviršių

Šis faktas tikriausiai akivaizdus, bet gausybės daiktų laikymas ant virtuvėje esančių stalviršių gauna griežtą „ne“. Nesvarbu, ar tai yra keletas smulkių buitinių prietaisų, ar dekoratyvinės dėžutės – kuo jų daugiau, tuo netvarkingesnė atrodo virtuvė. Laikykite čia keletą prietaisų, kuriuos nuolatos naudojate, pavyzdžiui, kavos aparatą ar skrudintuvą, o visa kita giliai paslėpkite už spintelių durų.

Virtuvės interjeras

Neturite pakankamai daiktų ant stalviršių

Bet! Visada turi būti balansas. Jei neturite pakankamai daiktų ant virtuvės stalviršių, pradedate ten dėti paštą, kuponus ir kitokį niekam nereikalingą šlamštą. O tai tikrai sukelia chaosą virtuvėje.

Naudojate šaldytuvą kaip meno galeriją

Nors jūsų vaikų kreidelėmis piešti piešiniai yra išties nuostabūs, jais apklijuotas šaldytuvas prideda virtuvei kur kas daugiau netvarkos nei meninės vertės. Vietoje to, paskirkite tam sieną kuriame nors kambaryje ir, įrėminę labiausiai išsiskiriančius darbus, juos ten ir sukabinkite.

Paliekate indus

Indai kriauklėje pavers virtuvę netvarkinga vien savo buvimu. Sprendimas? Įsiveskite taisyklę, kad prieš eidami miegoti privalote susitvarkyti su nešvariais indais. Vakare turite paleisti dirbti indaplovę ir išplauti viską, kas yra kriauklėje. Tuomet ryte galite išimti indus iš indaplovės ir sudėti švarius indus į jiems skirtas vietas.

Neturite šlamšto stalčiaus

Ši baisi nuodėmė iš tikrųjų yra geras dalykas. Jūsų virtuvė greičiausiai yra visų namų centras, kuris tuo pačiu surenka pačius įvairiausius daiktus, nuo baterijų iki plaukų gumelių ir matavimo juostų. Suteikite visiems šiems daiktams vietą šlamšto stalčiuje. Suteikdami įvairiems niekučiams vietą pasislėpti, jūs elgiatės geriau nei išmėtydami juos bet kur. Bet viską laikykite vienoje lentynoje ar viename stalčiuje – neleiskite tiems daiktams išsibarstyti po virtuvę ir be reikalo užimti vietą.

Virtuvės interjeras

Norite, kad virtuvė būtų ne tik virtuve

Šiais laikais tai gana įprasta ir, tiesą sakant, praktiška, kad jūsų virtuvė atliktų dvigubas pareigas ir būtų kaip namų biuras, poilsio zona bei kambariu, kuriame atliekami įvairūs kiti darbai. Jeigu jau turite virtuvėje savo darbo kampą arba stalą, pasistenkite užtikrinti, kad jis išliktų kiek įmanoma tvarkingas. Jei atliekate kažkokį projektą ir jį įpusėjote, tai visko tvarkyti išsyk nebūtina, tačiau jei kažkas nenaudojamas toje vietoje guli jau 24 valandas, pats metas tai sutvarkyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)