Jūsų vonios kambario transformacija

Kai gyvenome senajame dviejų aukštų name, turėjome tris vonios kambarius, tad problemų dėl jų užimtumo niekada nebūdavo. Žinojau, kad situacija drastiškai pasikeis. Nepaisant to, vyliausi, kad turėsime bent pusantro vonios kambario – vieną sau, o vieną vaikams. Deja, klydau. Jei renkatės mažą būstą, privalote suvokti, kad su juo gausite ir mažytį vonios kambarį, kuriame neretai teks manevruoti kaip tikrų tikriausiai kaskadininkei.

Turėsite daugiau ramybės – mes nejuokaujame

Kai svarstėme galimybę keisti būstą į drastiškai mažesnį, labiausiai nerimavome dėl privatumo. Prieš įsigydami, nuomojomės kelis mažus būstus, norėdami patikrinti, ar tai įmanoma. Įsitikinome, kad slankiojančios pertvaros ir užuolaidos yra beverčiai sprendimai – tėvelio ir mamytės miegamojo erdvė turi būti kitame būsto gale nuo vaikų. Ir jokių kompromisų.

Nors naujieji šeimos namai vos 28 kvadratinių metrų, moteris teigia, kad dabar ji daugiau laiko praleidžia viena nei ankstesniuose namuose. Nors mažytis, bet tėvų miegamasis yra toliau nuo vaikų erdvės nei kada nors anksčiau, jo durys puikiai izoliuoja triukšmą, tad ten užsidarius poilsis ir ramybė garantuoti.

Mobilus namelis

Be to, namams sutvarkyti bereikia žymiai mažiau laiko nei anksčiau – vos per 45 minutes pavyksta sutvarkyti viską, tad vis dažniau randu laiko paskaityti knygą ar pažiūrėti gerą filmą. Net ir vyras pastebi, kad nuo šiol turime daugiau laiko vienas kitam. Ko jau ko, bet to persikėlusi į mažą būstą nesitikėjau.

Daugiau laiko praleisite gamtoje

Kol neturėjome vaikų, su vyru labai daug laiko leidome gamtoje – ėjome į žygius, važinėjome dviračiais, kopėme į kalnus. Dviejų aukštų namo komfortas mus iš gamtos uždarė namuose, vaikai daugiausia laiko praleisdavo prie kompiuterio ar televizoriaus. Nors ir įtariau, kad mobilus namelis nori nenori vers daugiau laiko praleisti gryname ore, nesitikėjau, kad lauke būsiu tiek daug. Nesvarbu, ar lyja ar šviečia saulė, mes su vaikais žaidžiame lauke.

Teks labai daug planuoti

Pirmąją žiemą namelyje ant ratų nusprendėme praleisti Ohajuje. Pasirodo, ta žiema buvo viena šalčiausių istorijoje. Tai reiškia, kad keturis mėnesius mažai buvome lauke ir labai daug laiko leidome kartu. Galbūt netgi per daug. Laimei, išgyvenome ir pasimokėme, kad ateinančią žiemą reikia kruopščiai planuotis.

Mobilus namelis

Pirmiausia savo mobilius namus ilgesniam laikui statyti galima toli gražu ne visur.

Laukia daug neplanuotų išlaidų

Mes – nuotoliu būdu dirbti galinčių dviejų suaugusiųjų šeima, patys mokantys savo vaikus ir kartu su jais besileidžiantys į smagiausius nuotykius, nes mums virš galvų nekybo būsto paskola ar kiti įsipareigojimai. Net ir turėdami tokią didelę laisvę, nuolat patiriame netikėtų, neplanuotų ir nemalonių išlaidų.

Pirmiausia paaiškėjo, kad nameliui pervežti mums reikia didesnės transporto priemonės. Kai pajudėjome pirmą kartą, sužinojome, kad remonto reikia ne tik nameliui, bet ir mašinai. Taip pat neapgalvojome, kiek brangiai kainuos degalai.

O kad kas nors mums būtų pasakęs, kad vis tiek reguliariai turėsime grįžti į savo stovėjimo vietą ir ten praleisti kurį laiką, kol vėl galėsime sutaupyti pakankamai pinigų ir traukti į kelią?

Mobilus namelis

Kelionės užima daugiau laiko, nei manėte

Siurprizas: keliauti kartu su namu trunka dvigubai ilgiau nei tiesiog važiuoti automobiliu iš taško A į tašką B. Nei aš, nei vyras apie tai nepagalvojome.

Daiktų atsikratymas taps jūsų gyvenimo būdas

Prieš persikeldami į namelį ant ratų, mes kelis kartus mažinome daiktų skaičių. Metėme lauk, pardavinėjome, atiduodavome. Kai galiausiai jau buvome pasirengę persikelti, paaiškėjo, kad nebeturime 80 proc. visko, ką turėjome. Švarinimosi procesas užtruko nė daug, nė mažai – metus.

Maniau, kad daugiau tokio drastiško apsivalymo ištverti nebeteks. Labai klydau – procesas kartojasi maždaug kas šešias savaites, nes, auginant vaikus, daiktai stebuklingai dauginasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)