Virtuviniai rankšluosčiai

Naujausi tyrimai atskleidė, kad rankšluosčiai, kuriais valote indus, yra nešvariausias daiktas virtuvėje. Tas pats galioja ir mažiems rankšluosčiams jūsų vonioje. Kadangi jūs juos naudoje dažniau nei kartą per dieną, jie išsipurvina labai greitai. Štai kodėl vonios ir virtuvės rankšluosčius reikėtų keisti bent kas keletą dienų arba netgi kasdien, jei turite didelę šeimą.

Raktai

Raktai priglaudžia daugiau bakterijų nei lifto mygtukai. Kaip taisyklė, mes niekada nevalome savo raktų ir nuolat juos liečiame purvinomis rankomis. Mes juos laikome purvinose kišenėse ir dažnai išmetame ant žemės. Rezultate, mes atsinešame tiesiog neįtikėtinai didžiulį kiekį ligas sukeliančių bakterijų į savo namus kartu su raktais. Todėl tikrai reikėtų juos kartais išvalyti antibakterinėmis servetėlėmis ar skysčiu.

Vonios plytelės

Tam, kad įprastumėte kasdien valyti nešvarias vonios kambario plytelės, tiesiog po kiekvienų maudynių greitai jas perbraukite šluoste. Palaikydami vonios kambarį kuo sausesnį, padėsite jam išvengti bakterijų ir pelėsio augimo.

Virtuvės kempinė

Kempinė greičiausiai yra pats nešvariausias daiktas virtuvėje. Mes ją naudojame indams, puodams ir pjaustymo lentoms plauti, su ja taip pat valote ir išsipylusius skysčius bei trupinius. Vienas iš veiksmingų būdų, kaip ją dezinfekuoti – įdėti į indaplovę ir nustatyti itin aukštą temperatūrą. Taip pat galima panaudoti actą: reikia išmirkyti kempinę stiprioje acto rūgštyje, palaikyti 5 minutes ir tada išskalauti. Visgi, kempinėlę reikėtų keisti kuo dažniau, ne tik tada, kai ji jau galutinai praranda savo prekinę išvaizdą.

Valymas

Kriauklės

Jūs tikriausiai galvojate, kad kai išsiplaunate rankas arba indus, jūsų kriauklė taip pat lieka švari. Tačiau esate neteisūs. Tiesą sakant, čia yra nesuskaičiuojama gausybė mikrobų ir bakterijų, kurie prilipę prie kriauklės kraštų ir sienelių.

Nešvarūs indai, užmerkti vandenyje

Palikdami nešvarius indus kriauklėje iki kito ryto yra tikrai labai blogas įprotis, nes taip jų plovimas tampa dar didesniu iššūkiu. Jeigu naudojate indaplovę, jums nereikia prieš indus plaunant joje, juos praskalaut. Dar vienas patarimas: visada geriausia indus išplauti iš karto po kiekvieno valgymo.

Tvarkymas

Pjaustymo lentelė

Jeigu naudojate medines pjaustymo lenteles, pamirkykite jas vandens ir acto mišinyje (santykiu 1:1) kelioms minutėms po kiekvieno maisto gaminimo. Šis triukas padės sunaikinti bakterijas ir grybelius ant jų paviršius. Be to, kiekviena pjaustymo lenta turi būti reguliariai dezinfekuojama. Todėl naudokite tirpalą iš 1 šaukštelio kepimo sodos ir puslitrio karšto vandens. Užpilkite šį tirpalą ant pjaustymo lentos ir palikite 5-10 minučių, o tada nuskalaukite po tekančiu vandeniu.

Makiažo šepetėliai ir kempinėlės

Jeigu naudojate tą patį makiažo šepetėlį ilgą laiką, jis greičiausiai kaupia daugybę įvairių rūšių bakterijų ir mikrobų, kurie gali patekti jums ant veido. Todėl svarbu visus makiažo įrankius plauti šiltu muiluotu vandeniu po kiekvieno naudojimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)