Neretai po iš pirmo žvilgsnio nekaltu ryškios spalvos augalo įvaizdžiu slepiasi tikrų tikriausias vampyras, siurbiantis mūsų energiją, o ne toks estetiškai patrauklus augalas gali raminti ir teigiamai veikti visų namų gyventojų organizmą.

Biologai suklasifikavo visus kambarinius augalus į kelias kategorijas: pirmiausiai tai augalai-neutralizuotojai, galintys padėti įvertinti, ar palanki konkrečios gyvenamosios erdvės atmosfera, savotiški barometrai; antroji kategorija – gėlės-donorai, kambariui dovanojantys jaukumą ir ramybę. Trečiajai kategorijai priskiriami kenkiantys augalai-vampyrai, siurbiantys žmonių energiją ir namuose kuriantys slogią atmosferą.

Vadinamieji neutralizuotojai – augalai, siunčiantys signalus, informuojančius apie atmosferos būste kokybę:

Zebrina – gražus svyrantis naminis augalas, kuris nepalankioje aplinkoje tiesiog apmiršta. Jei pastebėjote, jog šio augalo lapeliai ima gelsti, žinokite, kad namuose kažkas ne taip. Galbūt jūs aplankė negeras ir pavydus žmogus, galbūt pakriko šeimynykščių santykiai. Zebrina gali liautis augusi ir namuose atsiradus vampyrų klasės augalui: tokia kaimynystė jai nepakeliama.

Zebrina

Sanpaulija arba Afrikos žibutė – neutralus kambarinis augalas, kuris valo aplinką nuo negatyvo, ramina agresyviai nusiteikusius vaikus, tačiau visai netoleruoja pykčių ir neigiamų emocijų.
Mūsų draugai ir padėjėjai – augalai-donorai.

Sanpaulija

Fikusai (ypač lyralapiai fikusai) – idealiausias pasirinkimas ryžto stokojantiems žmonėms, visur ir visada pernelyg daug laiko ir jėgų skiriantiems apmąstymams ir analizei net ir paties paprasčiausio pasirinkimo akivaizdoje. Fikusas labai teigiamai veikia kūrybiškos prigimtiems žmones, nuolat besiblaškančius prasmės ir esmės paieškose. Šios naminės gėlės padeda išvalyti protą ir aktyvina žmogaus intuicijos galias.

Fikusas

Pelargonijos – šie kambariniai augalai yra tiesiog idealus sprendimas, kaip sumažinti namuose tarp žmonių tvyrančią įtampą. Be to, pelargonijos gana neprastai valo patalpų orą, tad geriausia jas įkurdinti miegamajame ar vaiko kambaryje. Šis augalas – savotiškas simbolis ir skydas, apsaugantis nuo piktos akies ir neutralizuojantis aplinkinių pavydą.

Kaktusai – pats tinkamiausias kambarinis augalas neigiamos energijos neutralizavimui. Kaktusai veiksmingai ramina ir gerina miego kokybę.

Lianos – nuolatinis teigiamų emocijų ir dvasinės energijos šaltinis, gerinantis nuotaiką ir stimuliuojantis vidines organizmo galias. Šie naminiai augalai reiklūs šeimininkams ir reikalauja ypatingo santykio, kitaip tariant, meilės ir draugystės.

Užsimaskavę priešai – augalai, siurbiantys žmonių energiją.

Paparčiai – šis dailus naminis augalas iš tikrųjų yra galingas energijos siurblys. Jis minta visomis energijos formomis, tad galima sugudrauti vazoną pastatant energetiškai nepalankioje vietoje – papartis ją paprasčiausiai susiurbs.

Rožės – be galo gražūs ir išskirtiniai augalai, meilės ir atsidavimo simbolis, tačiau gerai auga tik pas tuos žmones, kurie pasirengę joms atiduodi visą energiją, kitaip tariant, pas energijos donorus. Nusprendę auginti rožes, turite suprasti, kad kiekvienas žiedas iš jūsų pareikalaus labai daug. Jei ir taip stinga gyvybinių jėgų, rožių geriau į namus neįsileisti.

Orchidėjos – bene nuožmiausi energijos vampyrai. Auganti orchidėja padarys viską, kad iš aplinkinių gautų maksimalų kiekį energijos. Šio naminio augalo turi vengti neryžtingi ir silpno charakterio žmonės.

Monsteros – labai gražios ir populiarios kambarinės gėlės, kurios pirmiausia siurbia vaikų ir naminių gyvūnų energiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)