Vinilinės grindys – ir vonioje

„Norėtųsi pradėti nuo naujovių, kurios Lietuvoje dar, galima sakyti, neprigijusios. Bet tikrai vertos dėmesio dėl savo kokybės ir teikiamo komforto. Amerikiečių gamintojai jau kelerius metus siūlo iš magnio oksido pagamintas kompozitines vinilines grindis. Jos atsparios ne tik dilimui, smūgiams bet ir vandeniui, o liečiant – šiltos kaip medis.

Todėl jos labai tinka vonios kambaryje, juolab, kad yra gaminamos ir plytelių formatu. Sudėjus tokias grindis jos nesiskirs nuo plytelių nei išvaizda, nei savybėmis. Tačiau kojoms nebus šalta net jei nėra grindų šildymo arba rytais, kai jis ką tik įjungtas ir grindys dar neįšilusios“, – pranešime spaudai pasakojo Š. Bira, Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „1000 grindų“ vadovas.

Žinoma, jas galima naudoti ir kitose patalpose. Šios grindys turi beveik 200 atspalvių ir gaminamos įvairiais formatais. Be jau minėtų plytelių formos – ir didelėmis bei mažesnėmis lentelėmis medžio imitacijos. Jos pagamintos taip kokybiškai, kad atrodo kaip tikros plytelės arba medinės grindys.
Labai svarbus privalumas, kad šitos dangos nereikia klijuoti taip, kaip klijuojamos klasikinės plytelės. Montuojamos „click“ būdu – lengvai ir paprastai ir svarbiausia – nebrangiai.

Šiltesnis, stabilesnis ir atsparus vandeniui

Dabar pirkėjai gali rinktis medines, laminuotas arba vinilines grindis. Populiariausias išlieka vadinamasis laminatas, bet šiuo metu jį sparčiai vejasi vinilinės dangos.

„Medis yra gražiausias, bet brangiausias ir mažiausiai praktiškas. Svarbiausia vinilinių grindų savybė – atsparumas vandeniui. Daugelis jų, ypač naujausios versijos, dar pasižymi ir šiltumu, matmenų stabilumu, atsparumu saulei.

Visos mūsų parduodamos laminuotos grindys turi specialius griovelius, kurie padeda paslėpti mikro defektus atsirandančius dėl šildymo, arba drėgmės pažeidimų. Laminuotas grindis daugelis renkasi dėl gerokai mažesnės kainos. Bet šios grindys irgi gali ilgai tarnauti, svarbiausia – neužlieti jų vandeniu“, – teigė Š. Bira.

Kur klysta pirkėjai?

Jis atkreipė dėmesį ir į klaidas, kurias dažniausiai daro grindis besirenkantys pirkėjai.

„Dabar jaučiame tokią tendenciją, kad žmonės gyvenamajam būstui renkasi 33 ar net 34 atsparumo klasę. Iš tiesų to daryti nėra jokio reikalo. Gyvenamajam būstui visiškai užtenka 32 atsparumo klasės, nes čia niekada nebus tokio judėjimo, tokios vaikščiojimo apkrovos, kaip viešose vietose“, – sakė pašnekovas.

Dar vienas dalykas, kurį svarbu žinoti – kad atsparumo klasė rodo tik atsparumą dilimui, bet ne smūgiams ar vandeniui. Tai reiškia, kad tiek 32, tiek 34 atsparumo klasės grindys gali būti vienodai pažeidžiamos vandens ar smūgių.

Pirkėjus dažnai klaidina ir formuluotė „vandeniui atsparus laminatas“. Tai nereiškia, kad tokios grindys yra visiškai atsparios vandeniui. Gamintojai duoda garantiją, kad lentelių sujungimo siūlė 24 valandas nepraleis vandens. Bet, jei jis pateks į atvirus šonus, lentelės išbrinks ir bus pažeistos.


Skirtumai naujame ir sename būste

Yra skirtumų, ką geriau rinktis keičiant grindis sename būste ir dedant jas naujame.

„Vinilams reikėtų lygesnio pagrindo. Todėl, jei jis dedamas vietoje senų grindų, pirmiausia reikia pasižiūrėti, prieš perkant, kokia ten situacija po „apačia“, ar bus galima tinkamai išlyginti. Tuo tarpu dedant laminatą gana daug nelygumų gali būti išlyginami paklotu, kuris laminatui gali būti žymiai storesnis nei vinilui. Kita vertus, vinilas yra plonesnis už laminatą. Ir kai kuriais atvejais tai labai svarbus privalumas, pavyzdžiui, kad tilptų po durimis“, – vardijo parduotuvės „1000 grindų“ atstovas.

Kokybė – iš gamyklų Vakaruose

Renkantis grindis taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į gamintoją. Pasak Š. Biros, reikėtų rinktis JAV, Vokietijoje, Austrijoje esančių gamyklų produkciją.

„Pastebėjome, kad, pavyzdžiui, Lenkijoje pagamintos to paties prekės ženklo ir tos pačios klasės grindys netgi vizualiai skiriasi nuo pagamintų Vakarų Europos šalyse. Pastaruoju metu ypač daug pasitaiko prastesnės kokybės vinilų. Todėl mes perkame ne iš didmenininkų Lietuvoje, bet patys importuojame tiesiai iš gamintojų Vakarų Europoje. Kartu tai leidžia pasiūlyti pirkėjams ir geresnę kainą, nei kitose prekybos vietose“, – sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)