Tad nuo ko pradėti? Štai keli patarimai, kokių žingsnių reikėtų imtis iš pagrindų valant šaldytuvą.

Pirmas žingsnis: išjunkite iš tinklo

Jums reikės kurį laiką laikyti šaldytuvo dureles atdaras, todėl nėra prasmės eikvoti energijos, kol jį valote. Arba išjunkite šaldytuvą, arba, jei neturite jokio noro už jo landžioti, išjunkite saugiklį saugiklių dėžutėje. Kai tik išjungsite elektros tiekimą, atidarykite šaldiklio dureles, kad šaldiklis atitirptų. Juk kam patinka nušalti rankas valant šerkšną ir ledą!

Antras žingsnis: perkelkite maistą

Jei žinote, kad šį projektą įgyvendinsite labai greit, galite tiesiog perkelti visą maistą ant virtuvės stalviršių. Bet jei jūsų šaldytuvas didelis ir žinote, kad valydami jį užtruksite, arba tiesiog nenorite valydami skubėti, tada teks maistą perkelti į nešiojamą šaldytuvą arba šaltkrepšį.

Greičiausiai gendančius produktus perkelkite į šaltkrepšį, į kurį visų pirma sudėkite produktus iš šaldiklio, kad turėtumėte dar daugiau laiko valymui.

Tada išimkite visas nepritvirtintas dalis iš šaldytuvo – stiklines lentynėles ir stalčius – ir sudėkite juos ant stalviršio. Geriau juos plauti tada, kai jie sušyla iki kambario temperatūros – taip išvengsite įskilimų.

Trečias žingsnis: išvalykite vidų

Šaldytuvo vidaus jokiu būdu nevalykite buitinės chemijos priemonėmis, nes negalima, kad jos kontaktuotų su maistu, net ir netiesiogiai. Rinkitės priemonę, kuri tinka sąlyčiui su maistui. Galite pasigaminti priemonę patys iš geriamosios sodos ir vandens – ji puikiai ištirpina prilipusius maisto likučius ir dėmes (pavyzdžiui, tą keistos spalvos dėmę, susidariusią po pagardų stiklainiukais). Taip pat galite pasigaminti purškiklį iš lygiomis dalimis sumaišyto acto ir vandens – šia priemone galite išvalyti visą šaldytuvą. Išpurkškite šaldytuvo vidų, apipurkškite šluostę ar kempinėlę ir valykite (drėgna šluostė puikiai surinks trupinius ir maisto likučius iš visų šaldytuvo kampų ir užkaborių).

Ketvirtas žingsnis: išvalykite durelių sudūrimus

Ar kada esate tikrinę gumas, kuriomis apklijuotos šaldytuvo durelės? Ši sritis dažnai pamirštama, net jei šaldytuvas valomas reguliariai. Šįkart jos nepraleiskite! Išpurkškite gumas ir sudūrimus acto tirpalu, o tada visas klostes išvalykite tuo pačiu tirpalu sudrėkinta kempinėle ar šluoste.

Kol valote gumas, patikrinkite durelių sandarumą. Jei durelės sandariai neužsidaro, šaldytuvas veikia didesniu pajėgumu, negu turėtų. Tai ne tik trumpina šaldytuvo eksploatavimo laiką, bet ir didina jūsų sąskaitą už elektros energiją. Todėl būtina pasirūpinti šaldytuvo sandarumu.

Asociatyvi nuotr.

Penktas žingsnis: išplaukite stalčius ir lentynas

Kad ir kaip norėtųsi sudėti šaldytuvo lentynėles ir stalčius į indaplovę, geriau taip nedaryti – jie gali suskilti. Verčiau juos išplaukite tomis pačiomis natūraliomis priemonėmis, kuriomis valėte šaldytuvo vidų. Arba, jei jūsų virtuvės kriauklė gana didelė, galite išplauti lentynėles ir stalčius taip pat, kaip plaunate indus.

Prieš dėdami atgal į šaldytuvą, būtinai sausai iššluostykite, nes drėgnuose stalčiuose gali įsiveisti bakterijų ir sunkus jūsų triūsas nueis perniek.

Šeštas žingsnis: nuplaukite paviršių

Beveik baigta! Valydami šaldytuvą, nepamirškite nuplauti ir jo paviršiaus. Dezinfekuokite durelių rankenas, o tada pasistatykite aukštą kėdę ar kopetėles. Nuvalykite šaldytuvo viršų, kad virtuvė būtų dar švaresnė. Nušveiskite dureles specialiu tirpalu (pavyzdžiui, langų valymo skysčiu, jei durelės stiklinės, arba nerūdijančiojo plieno valikliu, jei durelės plieninės). Kadangi maistas laikomas viduje, valant šaldytuvo išorę taisyklės „jokių cheminių medžiagų“ taikyti nebūtina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)