Pagrindinės taisyklės

Pagrindinė taisyklė – geriausia pasatyti du didelius vazonus (akcentus) ir kelis mažesnius. Kai daug mažų vazonėlių, kiekvienas traukia žvilgsnius į save, vaizdas atrodo padrikas.

Puikus sodo terasos pradinis taškas – didelis krūmas arba medis. Į juos gera žiūrėti ir žiemą pro langą – nesvarbu, ar tai ištisus metus žaliuojantis medis, ar visus lapus numetęs medelis.

Saulėta terasa – puiki vieta kvepiantiems augalams, šiluma sustiprins kvapą, žiedai vilios bites, spalvotus drugelius. Saulėtos terasos kampuose tinka sodinti prieskonines žoleles – čiobreliai, mairūnai, rozmarinai, šalavijai turi aromatingus lapelius, per juos pabraukus ranka, ore pasklis aromatas.

Sodo terasa

Įstatykite į vazoną groteles ir auginkite jazminą. Kitos rūšies – darželinis jazminas ankstyvą vakarą skleidžia citrusinį kvapą, o prieš naktį gardžiai užkvips kvapiojo tabako krūmas.

Sodo terasa atrodys stilingai, jei pasirinksite vienos ar dviejų spalvų žiedų augalus arba įsigysite panašius vazonus. Tik nebūkite pernelyg griežti –vientisai atrodys ir melsva, lelijų, švelniai violetinė spalvos, šiltos raudona, geltona, oranžinė, pastelinių spalvų deriniai.

Šešėlyje esantį vidinį kiemą pagyvins gėlės su geltonais, baltais žiedais ir blizgiais lapais, susodintos terakotos spalvos vazonuose. Vėsius kampus galima pagyvinti su paparčiais, gebenėmis, juose tiks ir pavėsį mėgstančios ryškiaspalvės petunijos.

Sodo terasa

Vidinio kiemo virtuvėlės sodas

Vieni iš gražiausių (ir skaniausių) vidinio kiemo augalų – pomidorai, jie puikiai auga plastikiniuose maišuose. Kad tie maišai negadintų kuriamos estetikos, įstatykite juos į dėžes ar vazonus. Visada gražiai atrodo braškės, raudonžiedės pupelės, kvapieji pelėžirniai. Jei yra vietos, nedidelis vaismedis vazone suteiks struktūros, o rudenį apdovanos vaisiais.

Kaitaliokite vazonus

Vazonai ir dėžės turi privalumą – juos galima nešioti. Jei vienas augalas nunyko, pastatykite jo vietoje kitą, nunykusį įkurdinkite toliau, kad atsigautų. Perstatykite vazonus pagal nuotaiką, progą, kad kompozicijos jums visada teiktų džiaugsmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)