1. Nenaudojami prietaisai

Metus laiko nenaudotus prietaisus atiduokite tiems, kam jų labiau reikia. Virtuvėje atsiras daugiau vietos, o kažkas su džiaugsmu naudos jūsų atiduotą prietaisą.

2. Plastikiniai indai produktams laikyti

Jei plastikinis indas susiraižęs, dangtelis tinkamai neužsisuka. Iš tokio nesandaraus indo gali išbėgti skystis ir priteršti šaldytuvą. Pasenusius plastikinius indus meskite lauk ir įsigykite naujų.

Buitiniai prietaisai

3. Kempinėlės

Jei kempinėlė ėmė irti, į ją prisivėlę trupinių, kurie nebeišsiplauna, nebesivarginkite – laikas ją išmesti. Meskite ir tokiu atveju, jei atsirado nemalonus kvapas – jis rodo, kad kempinėje ėmė daugintis bakterijos.

4. Receptų knygos

Peržvelkite visas savo receptų knygas ir išsitraukite tas, kurių nebuvote atvertę metų metus. Jei manote, kad tai nepasikeis, geriausia būtų tas knygas atiduoti.

5. Įskilę puodeliai ir dubenys

Labai nesinori skirtis su mėgstamu puodeliu ar dubenėliu, bet jeigu atsirado įskilimų – metas atsisveikinti, nes į skilusią vietą galite susižeisti lūpą arba pirštus. O jei indas senas, dažuose gali būti švino, kurio dalelės pateks į puodelį ar į dribsnius.

6. Valymo priemonės

Buitinės chemijos galiojimo laikas netrunka amžinai. Pasitikrinkite, kieno galiojimo laikas jau pasibaigė, kokių priemonių yra belikę tik likučiai, kad galėtumėte viso šito šlamšto atsikratyti. Kitam kartui, kai sumąstysite susitvarkyti namus, būkite pasiruošę naujų ir galiojančių valymo priemonių.

Valikliai

7. Metaliniai stiklainių dangteliai konservavimui

Metalinių stiklainių dangtelių konservavimui antrą kartą nenaudokite – dangtelis sandariai nebeužsidarys. Kartą naudotu dangteliu galima pridengti stiklainį šaldytuve, bet vos dangtelis parūdijo, metas jį išmesti.

8. Surūdiję puodai

Visi surūdiję puodai turi keliauti į šiukšlių konteinerį. Rūdys kenkia sveikatai, taigi su metaliniais prikaistuviais atsisveikinkite, nebent jie – iš ketaus.

9. Sezoniniai daiktai

Jeigu vis dar turite pušų kvapo žvakių, šventinių staltiesių ar kitokių daiktų, susijusių su žiema, tikrai reikėtų juos paslėpti kuo giliau. Dabar būtų tinkamas laikas įvertinti, kaip laikosi formelės naminiams ledams gaminti, ar dar yra nedūžtančių indų vasaros vakarėliams bei kitokių daiktų, kurių jums prireiks šiltuoju metų sezonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)