12
Kitas

Sąrašo tęsinys

1. Dėmės ant plastikinių maistui laikyti skirtų dėžučių

Maisto likučiai gali nudažyti plastikinius maisto laikymo indus. Juos atgaivinsite patrynę švaria kempinėle, apibarstyta maistine soda, arba tirpalu iš 4 valgomųjų šaukštų sodos, išmaišytų viename litre vandens. Jei ir tai nepadeda, ko gero laikas įsigyti naujus indus maisto laikymui – šįkart stiklinius arba su silikonine danga.

2. Nemalonus kvapas šaldytuve

Daugiau nebereikia nerimauti, kad visas šaldytuvas persigers žuvies kvapu nuo žuvies apkepo likučių. Soda puikiausiai sugeria visus nemalonius kvapus, ir jie nesusigeria į kitus produktus.

3. Nešvarūs vaisiai ir daržovės
Įberkite sodos į vandenį, kuriuo plaunate vaisius ir daržoves – soda padės pašalinti kenksmingą vaškinę dangą ir bakterijas.

4. Nešvarūs virtuvės paviršiai

Soda padeda pašalinti praktiškai visas dėmes virtuvėje. Ištirpinkite sodą vandenyje ir šiuo tirpalu plaukite virtuvės paviršius, nerūdijančio plieno plautuvę, mikrobangų krosnelę, gartraukį ir virtuvės rakandus.

5. Itin riebaluoti indai ir keptuvės

Prikepę maisto likučiai ir dėmės greitai pasišalina, indų ploviklį sumaišius su soda. Užmerkite indus karštame vandenyje, apibarstykite soda šiurkščią kempinėlės pusę ir šiek tiek patrinkite įsisenėjusias dėmes – rezultatas jus maloniai nustebins.

Chemiją indams plauti gali pakeisti indų plovimas indaplovėje

6. Nemalonus virtuvinių kempinėlių kvapas

Jei virtuvinės kempinėlės dvokia, jas galima išmirkyti sodos tirpale – tai jas atšviežins. Bet nepamirškite, kad kempinėlę reikia keisti kartą per savaitę ar dvi, nepriklausomai nuo to, kaip dažnai ją naudojate.

7. Nešvara dvelkiantys baldų apmušalai

Atsikratyti suplėkusio apmušalų kvapo galima taip: apibarstykite paviršių soda, palikite 15 min., tada kruopščiai išvalykite dulkių siurbliu. Tokiu pat būdu galima atšviežinti čiužinį tarp valymų.
8. Nemalonus augintinių gultų kvapas

Tokiu pačiu būdu galima pašalinti nemalonų kvapą iš augintinių gultų – apibarstykite gultą soda, palaukite 15 min. ir išvalykite dulkių siurbliu.

9. Nešvarūs žaislai

Vaikų žaislus nuvalykite kempinėle, sudrėkinta vandens ir sodos tirpale – taip nuvalysite visą sluoksnį purvo.

Kenksmingos medžiagos namie

10. Kreidelėmis išpaišytos sienos

Jei vaikas išpiešė kreidelėmis sieną, piešinius patrinkite drėgna kempinėle, apibarstyta soda.

11. Pelėsis vonioje

Kruopščiai nušveiskite vonią, plyteles, kriauklę ir dušo sienelę drėgna kempinėle, apibarstyta soda. Tada išskalaukite, išvalykite sausai ir mėgaukitės švara ir žvilgesiu.



12
Kitas

Sąrašo tęsinys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)