„Biuras – vieta, kurioje įmonės darbuotojai, klientai ir kiti asmenys lankosi kiekvieną dieną. Tai, kokia aplinka juos supa, gali daryti įtaką produktyvumui ir net sveikatai, ne ką mažiau svarbus aspektas – įmonės įvaizdis, apie kurį nuomonę susidaro net ir trumpam užsukę svečiai“, – pranešime spaudai sako Artūras Baikštys, „Švaros broliai“ valymo paslaugų departamento direktorius.

Karto per savaitę nepakanka

Kiek kartų per savaitę bus valomas biuras, renkasi patys šeimininkai, tačiau A. Baikštys pabrėžia, kad normaliomis sąlygomis vieno karto tikrai yra per mažai. „Ruošdami rekomendacijas, visada atkreipiame dėmesį į tai, kokio dydžio yra patalpos ir kokie baldų bei grindų paviršiai, ne mažiau svarbu, kiek biure dirba darbuotojų, koks žmonių srautas jose lankosi. Pagal šiuos ir kitus faktorius sprendžiama, kas kiek laiko reikėtų atlikti patalpų valymą. Mūsų patirtis rodo, kad geriausia tai daryti nuo trijų iki penkių kartų per savaitę“, – teigia A. Baikštys.

Dažnai, siekiant sutaupyti, patalpas valyti renkamasi vieną ar du kartus per savaitę. Deja, tuo pačiu tikimasi ir tokio rezultato, tarsi jos būtų valomos kasdien. Ekspertas atkreipia dėmesį, kad aktyviai naudojamose patalpose valytojai apsilankius tik kartą per savaitę efektyvaus rezultato galima ir nepasiekti. Taip yra todėl, kad tokiu atveju valytojai tenka ne vienos, bet veikiau trijų ar net penkių dienų darbas.

Į ką atkreipti dėmesį

Kaip žinoti, kad valytojai darbą atliko teisingai? Tvarkos supratimas – individualus kiekvienam žmogui. Vienoms įmonėms pakaktų tik išvalytų grindų, o kitos netoleruos nei dulkelės. Todėl viskas priklauso nuo įmonės požiūrio ir nuo to, ko tikimasi. Pasak A. Baikščio, labai svarbu iš anksto aptarti lūkesčius ir darbų apimtis, rasti abiems pusėms tinkamiausią variantą.

Ekspertas neslepia – biure pasitaiko vietų, kurios sutvarkomos ne visada. Tai nematomos ar sunkiai prieinamos vietos bei itin maži paviršiai. „Atėjęs į naują patalpą, visada pastebiu šias vietas, tai mano „profesinė liga“. Grindų apvadai, paveikslų rėmai, gesintuvai, spintos viršus ar apačia – šias ir panašias vietas dažniausiai pamirštama sutvarkyti“, – sako A. Baikštys.

Biuras

Tokiu atveju, jei valytojai pamiršta sutvarkyti minėtas vietas, apie tai visada reikėtų pranešti valymo įmonei. Dažniausiai kiekvienas objektas turi jį administruojantį asmenį, atsakingą už darbų paskirstymą ir kokybę. Būtent jie perduoda valytojams, į ką konkrečiame biure reikėtų atkreipti dėmesį bei ko nepraleisti pro akis.

Atsakingi ir biuro darbuotojai

Kalbėdamas apie biuro patalpų tvarką, A. Baikštys pabrėžia – atsakomybių turi ir darbuotojai, kurie ten lankosi kasdien. Nors tai gali nuskambėti ir elementariai, svarbu, kad patalpos nebūtų teršiamos. „Darbuotojas turi suprasti, kad jo ne vietoje paliktas puodelis valytojai gali būti jau šimtasis biure, kurį tenka paimti ir nunešti į nešvariems indams skirtą vietą. Kiekvienas, atkreipęs dėmesį į tokias detales, gali reikšmingai prisidėti prie bendros biuro tvarkos“, – teigia A. Baikštys.

Kitas dalykas, į ką verta atkreipti dėmesį, tai asmeniniai daiktai bei užrašai. Dažniausiai valytojai bus nurodyta neliesti asmeninių daiktų, užrašų ar dokumentų, kurie gali būti palikti ant stalo. Taip siekiama apsaugoti konfidencialią įmonės ir jos darbuotojų informaciją. Todėl, jei nėra sutarta kitaip, darbuotojai, norintys, kad jų stalai būtų sutvarkyti, savo asmeninius daiktus turėtų patraukti.

Taip pat biuro darbuotojai turėtų būti edukuojami ir apie tai, kaip elgtis įvairių netikėtų nutikimų metu. „Jei valytoja biure lankosi retai, o jūs ant kiliminės dangos išpylėte kavą, tikrai nereikėtų laukti savaitės, kol ji bus išvalyta. Galima drąsiai klausti valymo įmonės rekomendacijų, kaip tą dėmę reikėtų išvalyti patiems. Taip bus išvengta įsisenėjusių dėmių ir net galimo kilimo keitimo“, – patarimais dalijosi A. Baikštys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)