Raštų ir tekstūrų įvairovė

Jei norite, kad balkonas primintų gyvenamąjį kambarį, pasikliaukite tekstile. Naudoti lauke skirti gaminiai, kaip antai raštuoti takeliai ir pliušinės pagalvėlės, suteiks neapsakomo patogumo. Norėdami sukurti kiek bohemišką aplinką, rinkitės ryškių, kontrastingų raštų ir tekstūrų derinius.

Atminkite, kad labiausiai pasiteisins tiek funkciniu, tiek estetiniu požiūriu optimalūs sprendimai. Pavyzdžiui, virš gulto pakabinta skraistė nuo uodų ne tik teikia apsaugą, bet ir nuostabiai atrodo.

Šis tas geriau už žvakes

Degančios žvakės visada nuteikia romantiškai, bet jos tikrai nėra nepakeičiamos. Pamėginkite balkone pakabinti šviečiančias girliandas. Taip užsitikrinsite jaukius vakarus, be to, neteks būgštauti, kad liepsną užpūs vėjas. Tai, ko norite, tikrai pavyks išsirinkit iš gausaus saulės energija maitinamų girliandų bei lempų asortimento. Norint jas įkrauti, užtenka nukreipti saulės bateriją į saulę.

Laužo imitacija

Kūrenti laužus daugiabučių balkonuose, kaip žinia, draudžiama, tačiau tai dar nereiškia, kad nėra būdų pasimėgauti šalia rusenančios ugnelės teikiamu jaukumu. Jį kuo puikiausiai sukurs šviečiančiomis girliandomis apvyniotas dailus kelių malkų ryšulėlis.

Sodo pojūtis

Net jei neturite jokios sodininkavimo patirties, dar visiškai nereiškia, kad jūsų balkonas negali panėšėti į žaliuojantį sodą. Jį labai paprasta sukurti iš dirbtinių augalų ir gėlių.

Šiais laikais neabejotinai surasite labai tikroviškai atrodančių dirbtinių augalų. Aukštos žolės, vazonuose augančių medelių arba vijoklinių augalų imitacija ne tik leis pasijusti it sode, bet ir suteiks balkono erdvei privatumo.

Betono maskuotė

Plikoms betoninėms balkono grindims uždengti rinkitės įspraudžiamuosius blokelius. Juos paprasta ir sudėti, ir išmontuoti, todėl laisvai galite naudoti ir nuomojamo būsto balkone. Balkono grindims tinkamų blokelių arba plytelių tikrai rasite kurioje nors statybos prekių parduotuvėje.

Apsauga nuo saulės ir vėjo

Net ir išsiilgtais saulės spinduliais pavyksta mėgautis tik iki tam tikros ribos. Todėl iš anksto pagalvokite, kaip, jei prireiktų, galėtumėte apsisaugoti ne tik nuo saulės, bet ir nuo vėjo. Tam kuo puikiausiai tiktų didžiulis skėtis arba krėslas su stogeliu, taip pat privatumo suteikiantys prie balkono tvorelės montuojami0 skydeliai.

Balkonas-daržas

Jeigu balkonas toks mažas, kad net pora kėdžių jame neįsitenka, paverskite jį miniatiūrine prieskoninių žolelių plantacija. Iš vidaus aptverkite balkoną vieline tvorele ir sukabinkite ant jos vazonėliuose pasorintus augalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)