Ne visada rinkitės pigiausią pasiūlymą

Ne visada rinkitės tuos statybininkus, kurie siūlo mažiausią kainą. Mažiausia darbų kaina dar nereiškia, kad tai bus geriausias sandoris, pažymi J. Temple`as. „Atlikite namų darbus ir palyginkite visus pasiūlymus“.

Venkite iš anksto sumokėti didelį avansą

J. Temple`as pataria už remonto darbus mokėti dalimis – taip užtikrinsite, kad darbai bus padaryti. „Tai privers statybininkus sugrįžti“, – sakė jis. J. Temple`as taip pat pataria paskutinę kainos dalį sumokėti tik po to, kai bus atlikti visi galutiniai darbai ir viskas bus išvalyta.

Statybininkus samdykite šaltesniu sezonu

Vasara, kai būna šilta, paprastai yra pats aktyviausias statybų sezonas. Taigi jums ne tik gali būti sunku rasti tinkamus statybininkus, bet ir jų darbai gali kainuoti brangiau, nes šiuo metu tvyro didelė jų paklausa. Kad šiek tiek sutaupytumėt, J. Temple`as pataria būsto remontą planuoti vėsesniu metų laiku, kai statybininkai turi mažiau darbų. „Statybininkus rasite lengviau, kai jie turės daugiau laiko“.

Patys atlikite ardymo ir griovimo darbus

Sutaupykite šiek tiek pinigų, patys griaudami ar ardydami seną apdailą. „Čiupkite kūjį, – sakė J. Temple`as. – Tai turi terapinį poveikį“. Tiesa, jis pataria nekišti nagų prie vandentiekio ir elektros instaliacijų, bet visa kita galite griauti patys.

Patys pirkite įrangą ir baldus

Pasistenkite patys susipirkti reikalingą įrangą ir baldus, tuomet nereikės už šį darbą mokėti kitiems. „Daug ką galite supirkti patys, – teigė jis. – Visur yra reikalingos informacijos“.

Patys keiskite rankenėles

Patys pakeiskite pabodusias baldų rankenėles. „Tai puikus būdas atnaujinti kambarį. Jums tereikės kelių nebrangių elementų“, – teigė J. Temple`as.

Patys perdažykite spinteles

Įsigyti naujus virtuvės baldus gali būti brangu, todėl, jei įmanoma, perdažykite tas spinteles, kurios jau yra jūsų virtuvėje. „Didžiausias darbas yra paruošimas“, – sakė jis. Kruopščiai nušveiskite kiekvieną spintelių detalę ir jas nudažykite dažais, kurių sudėtyje jau yra grunto – tokie dažai bus patvaresni.

Gyvenkite ekologiškai – su bambuku.

„Tai mano mėgstamas patarimas, kai sakau žmonėms, ką jie gali pasidaryti savarankiškai,“ – pažymėjo J. Temple`as. Bambukas yra tvari ir kokybiška mediena, o jos gaminiai yra greitai montuojami. Taigi tai puikus variantas tiems žmonėms, kurie nori patys atnaujinti būstą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)