Svarbiausia – tvarkytis reguliariai

Platformos „Nevark.lt“ direktorė Rasa Petrovė teigia, kad norint išlaikyti švarą namuose ir nesugadinti valomų paviršių būtina neapleisti namų ir atidžiai susipažinti su naudojamų priemonių paskirtimi.

„Jeigu turit mažų vaikučių reikėtų bent jau kartą į savaitę susitvarkyti namus. Jeigu mažų vaikų namuose nėra galima ir kartą į dvi savaites. Tokiu būdu tikėtina, kad namai neužsileis ir to laiko valymui tiek daug skirti nereikės. Jeigu tvarkotės rečiau tai tikrai reikia paskirti tvarkymui visą dieną, kad išsivalytumėt visus kampučius ir pakraščius, kur nelabai matoma nelabai prieinama, kur dulkės mėgsta kauptis.

Kruopščiam valymui reikia paskirti daugiau laiko, žinoma, geri, profesionalūs valikliai tą valymo laiką gali žymiai sutrumpinti, tačiau labai svarbu domėtis apie valiklius, kadangi jų rinkoje yra įvairiausių. Neatsakingai naudojant, nežinant bendrų taisyklių galima netgi sugadinti paviršius. Pavyzdžiui, jeigu rūgštinius valiklius naudosit metaliniam vandens čiaupui nuvalyti tai jis pajuoduos ir bus sugadintas negrįžtamai“, – patarimus vardijo Rasa Petrovė.

Švaros prekių parduotuvės „Daos“ atstovė Lina Jundzilienė siūlo nepabijoti retkarčiais panaudoti stiprių, cheminių, priemonių.

„Mano patarimas yra kartą metuose pilnai namus išsivalyti su cheminėm priemonėm, o tada švarai palaikyti rinktis natūralius, ekologiškus valiklius. Reikia nepabijoti tokio gero valymo, kadangi cheminės priemonės nėra blogos ar kenksmingos jei jas naudoji retai“, – teigia pašnekovė.

Ekologiškos priemonės neatstoja cheminių

Nepaisant to, kad ekologija rūpintis yra labai svarbu ekologiškos priemonės ne visada gali atstoti chemines.

„Ekologiški valikliai savo paskirtį atlieka puikiai tada, kai yra nepažeisti paviršiai, nesurūdiję, nėra užsisenėjusio purvo, tačiau jeigu namai bus nevalyti ilgesnį laiką, purvas pridžiuvęs ar surūdijusi vonia tai ekologiški valikliai yra silpnesni ir jie tinkamai neišvalys, nes švara tai nėra tik paviršiaus dezinfekavimas tai yra ir vizualinis vaizdas, kurį su ekologiniais valikliais ne visada galima išgauti. Jei patalpos padėvėtos, paviršiai gana sudėvėti tokiu atveju reikėtų stipresnių valiklių“,– teigia R. Petrovė.

L. Jundzilienė taip pat pastebi, kad ekologiškų priemonių efektyvumą mažina aplink mus esančių cheminių medžiagų kiekis. „Pačios ekologiškos priemonės nėra kaltos, kad jos silpniau valo. Priežastis yra ta, kad mums tiekiamas vanduo nėra švarus, jis yra kalkėtas. Taip pat maistui naudojami produktai yra paveikti įvairių cheminių medžiagų. Todėl ekologinės valymo priemonės tampa nebeveiksmingos“, – įžvalgomis dalijosi valymo priemonių žinovė.

Poreikiai skirtingi

Pasak jos, perkančius švaros prekes žmones galima suskirstyti į dvi vienodo dydžio grupes.

„Per 11 metų patirties galėčiau paskirti žmones į dvi grupes. Vieni yra tie, kuriems svarbiausia švarus, ilgalaikis efektas, impregnavimas. Jie nesirūpina ekologija, o kaip tik ieško kuo rimtesnės chemijos, didelį dėmesį skiria tiekėjui ir visiškai nesirūpina priemonių kaina. Kita grupė priešingai, ieško tik natūralių, ekologiškų priemonių. Atėję kartais ir valandą renkasi, skaito sudėtį ir netgi ekologiški valikliai jiems tinka ne visi“, – teigė pašnekovė.

Įmonės atstovė taip pat pastebi, kad skirtingos amžiaus grupės skirtingai žvelgia į švarą ir tvarkymąsi.

„Vyresnio amžiaus žmonės valosi mažiau, tačiau labai džiugu, kad jaunesni žmonės kurie turi mažus vaikus, jaunos šeimos valosi labai švariai, jie švarai skiria didelį dėmesį ir jiems rūpi viskas“, – pasakojo L. Jundzilienė.

Žmonių aktyvumas pavasarį išauga

L. Jundzilienė pastebi, kad pavasaris kasmet iššaukia didesnį pirkėjų aktyvumą. „Nors mūsų šventės yra dažnos, bet pavasario šventės visuomet ima viršų. Saulei išlindus žmonės pradeda valytis langus, užuolaidas, padidėjęs aktyvumas tikrai jaučiamas“,– teigia moteris.

Aktyvumas matomas ir valymo paslaugų užsakymuose. „Privačių klientų rinkoje esame neseniai ir tendencijas dar yra sunku įvardinti, tačiau atėjus pavasariui pastebimas didesnis klientų aktyvumas. Žmonės domisi mūsų paslaugomis ir sulaukiame vis daugiau užsakymų“, – pastebi R. Petrovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)