Taip vietoj 10 butų 5-iuose sublokuotuose namuose pastatyta 20.

„Savivaldybė įžvelgia grėsmę, kad suklaidinti vilniečiai vėliau patirs būtiniausios infrastruktūros – susisiekimo komunikacijų, parkavimo vietų – trūkumą ir kitų jų interesų pažeidimų, prastesnę gyvenimo kokybę“, – sako Miesto plėtros departamento vadovas Mindaugas Pakalnis.

Vilniaus miesto savivaldybei kelia susirūpinimą tai, kad tokia statytojo veikla piktnaudžiaujama siekiant apeiti įstatymais nustatytus daugiabučiams keliamus didesnius reikalavimus, be to, šiurkščiai pažeidžiamas Teritorijų planavimo įstatymas, pagal kurį minėta teritorija Žirgo gatvėje gali būti užstatyta išimtinai vienbučiais gyvenamaisiais namais, o daugiabučių statyba – negalima.

Savivaldybės Miesto plėtros departamentas, patikrinęs UAB „Greitistos statybos“ statomų statinių ir statybą leidžiančių dokumentų atitikimą nustatė, kad vienas iš sublokuotų namų galimai pastatytas pernelyg arti sklypo ribos – taip pažeidžiami teisės aktų reikalavimai ir išduotas statybos leidimas. Apie pažeidimą savivaldybė jau pranešė statybas prižiūrinčiai Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)