Didžiausią įtaką bendram kainų pokyčiui turėjo 0,6 proc. darbo užmokesčio padidėjimas. Rugsėjo mėn., palyginti su rugpjūčio mėn., vidutinio valandos bruto darbo užmokesčio padidėjimą lėmė didesnės vienkartinės išmokos, priedai ir priemokos.

Iš statybinių medžiagų ir gaminių pabrango metalo gaminiai ir elektrotechninės medžiagos – po 0,4 proc., izoliacinės medžiagos – 0,3 proc., o atpigo vamzdžiai – 0,3 proc.

Iš statinių per mėnesį daugiausia – 0,4 proc. – pabrango nuotekų šalinimo tinklų statyba.

Įtaka bendram statybos sąnaudų elementų kainų pokyčiui priklauso ne tik nuo sąnaudų elemento kainų pokyčio dydžio, bet ir nuo to, koks yra šio elemento vertės lyginamasis svoris bendroje statinių statybos vertėje.

Per metus (2017 m. rugsėjo mėn., palyginti su 2016 m. rugsėjo mėn.) statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 3,5 proc. Tai lėmė 10,9 proc. išaugęs darbo užmokestis ir 1,4 proc. mašinų ir mechanizmų darbo valandos kainos bei 0,9 proc. statybinių medžiagų ir gaminių kainų padidėjimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)