„Tai pirmoji taisyklė, kurią pasakome atvykę remontuoti skalbyklės, – nurodo buitinės technikos remonto meistrai. – Dureles tiesiog būtina palikti atviras. Žmonėms, kurie dureles įpratę uždaryti, ilgainiui tenka susidurti su įvairiomis problemomis.“

Vieni dažniausių nemalonumų – viduje besidauginančios bakterijos ir užsiveisęs pelėsis. Juk aišku, kad visiškai sausai skalbyklės būgno niekaip neiššluostysite, o kai durelės užvertos, drėgmė neišgaruoja, todėl susidaro bakterijoms ir grybeliams palanki terpė.

„Viduje besikaupiančios bakterijos ir nešvarumai su laiku ima kelti labai rimtų problemų. Neretai nelieka nieko kito, kaip tik pakeisti durų tarpinę arba sandarinimo žiedą. Šito tikrai neprireiktų, jeigu durelės būtų paliekamos atviros“, – sako specialistai.

Be tarpinių pažeidimų, atsiranda ir nemalonus kvapas. Tarkim, švarioje skalbyklėje net ir 8–12 valandų paliktiems drėgniems skalbiniams nieko neatsitiks, bet jei joje – kolonijos bakterijų, jau po 3–5 valandų skalbiniai pradvoks. Būtent tokius duomenis skelbia „Whirlpool Institute of Fabric Science“ specialistai.

„Mažai tikėtina, kad per 8–12 valandų skalbiniuose ims veistis pelėsis arba atsiras nepageidaujamas kvapas, – teigiama jų ataskaitoje, – bet jeigu skalbiniai skalbyklėje prabus ilgiau, juos teks iš naujo skalbti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)