Kaip ji pati sako, viskas prasidėjo nuo svajonės turėti savo vietą, kur būtų galima pabėgti nuo sostinės triukšmo bei nesibaigiančių spūsčių. Ir ši svajonė ėmė pildytis prieš penkis metus, kai šeima pagaliau nusipirko savo sodybą.

„Pirmas įspūdis ir vaizdas ne pats geriausias, ir ne kiekvienas būtų pasiryžęs užsiimti sodybos tvarkymu, tačiau mes pasiryžom. Pirmasis ir turbūt pats sunkiausias, daug jėgų pareikalavęs darbas, buvo stogo keitimas. Į talką buvo pakviesti dėdė su krikštatėviu, kurių dėka mėnesio bėgyje buvo nuimtas senas stogas ir atsirado naujas. Atlikus šį darbą sekė aplinkos tvarkymas ir namo fasado apkalimas naujomis lentelėmis. Šie darbai po stogo keitimo atrodė jau nebe tokie baisūs ir sudėtingi. Keičiant stogą teko kurį laiką pagyventi ir be jo, tad užklupusios audros tuo laikotarpiu privertė po namus lakstyti su kibirais, kad upeliai nepradėtų tekėti viduje“, – pasakoja Gabija.

Mergina pasakoja, kad šie darbai užtruko ne vienerius metus. Baigus aplinkos tvarkymo darbus, buvo įrengtas antras aukštas, vėliau virtuvė ir šiemet atliktas svetainės remontas. Ji sako, jog visa sodybos renovacija yra tik dėka stebulkingų tėčio rankų ir sugebėjimų.

Kiek kainavo sodybos atnaujinimas, lietuvė pasakyti negalėjo, nes remonto darbai dar nėra iki galo baigti, todėl jie tiksliai dar nepaskaičiavo galutinės sumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)