Svetainė brightside.me pateikė sąrašą klaidų, kurias daro dauguma žmonių.

1. Nėra elektros instaliacijos nuotraukų

Prieš paslėpdami visus laidus ir kitas sistemas už sienų, turėtumėte jas pasižymėti arba bent jau nufotografuoti: tai padės jums nepažeisti jų, jeigu sugalvosite pakabinti lentynas, televizorių, paveikslus ar kitus dalykus ant sienų.

2. Šviesos jungiklio vieta

Jeigu šviesos jungiklį įrengsite per aukštai, vaikai turės šokinėti, kad jį pasiektų, o jeigu įrengsite toli nuo durų, teks dažnai klaidžioti patamsyje. Geriausia vieta šviesos jungikliui – apie 70 cm į šoną nuo durų rankenos. Miegamajame reikėtų turėti 2 šviesos jungiklius: vieną prie įėjimo, o kitą šalia lovos, kad jums nereikėtų vaikščioti iš vieno kambario galo į kitą prieš einant miegoti. Ta pati taisyklė galioja ir ilgiems koridoriams: 2 šviesos jungikliai panaikina būtinybę vaikščioti per visą koridorių.

3. Raštuotos grindys

Renkantis grindų dangą, sunku atsispirti norui nusipirkti pačius paprasčiausius variantus, pavyzdžiui, laminatą arba medines lentas išlenktais kraštais, raštuotos tekstūros plyteles ar linoleumą, kuris atrodo kaip medis. Iš tikrųjų, bet kokios tekstūros grindys labai greitai išsipurvins ir jas bus neįtikėtinai sunku išvalyti. Jeigu pasirinksite tokį variantą, norėdami išvalyti butą, užtruksite daug ilgiau.

4. Grindys yra per šviesios arba per tamsios

Baltos arba juodos grindys užtikrina, kad jas turėsite plauti gerokai dažniau. Tai yra puikūs paviršiai, jei norite aiškiai matyti dulkes ir prineštą purvą. Geriausias pasirinkimas būtų pilkų atspalvių grindys, kadangi ant jų sunku pamatyti nešvarumus.

Grindys

5. Garso izoliacija

Plastikiniai vamzdžiai turi vieną rimtą trūkumą: garsas juose gerai rezonuoja ir atskleidžia viską, ką daro kaimynai savo vonioje. Todėl plastikiniai vamzdžiai turėtų būti apvyniojami garsą izoliuojančiomis medžiagomis.

6. Mediena virtuvėje

Laminatas ir mediena yra pačios blogiausios medžiagos virtuvės grindims. Jūs galite netyčia išpilti sriubą ir ant grindų liks dėmė visam laikui. Štai kodėl geriausias sprendimas virtuvės grindims yra linoleumas arba plytelės.

7. Vonios lubos padarytos iš gipso kartono

Net ir vandeniui atsparus gipso kartonas neapsaugos nuo kaimynų iš viršaus. Įtempiamos lubos yra puiki apsauga nuo galimo užliejimo: vanduo išliks virš lubų vietoje to, kad pasipiltų visuose namuose.

8. Grindinis šildymas be laikmačio

Labai gera turėti šiltas grindis. Kas galėtų būti geriau už tai? Šildomos grindys su laikmačiu! Ryte jums nereikės laukti, kol grindys įšils. Jei turite grindinį šildymą vonioje, jūs pašalinate riziką, jog čia įsiveis pelėsis.

9. Nėra papildomos sienelės vonioje

Toje vietoje, kur vonia susiliečia su siena, vonios kraštai turėtų būti pakreipti. Jeigu paliekate šiek tiek vietos tarp jų, visas vanduo bėgs ant grindų. Tačiau jeigu tarp sienos ir vonios įterpsite sienelę, tikėtina, kad vanduo išliks kampuose. Taip apsisaugosite nuo grybelio įsiveisimo vonioje.

10. Aštrios rankenos

Net jeigu radote pačias gražiausias pasaulyje rankenas, kurios turi aštrių detalių, nepirkite jų. Taip yra labai paprasta susižeisti ar suplėšyti savo drabužius. Taigi renkantis šį aksesuarą, patogumas turėtų būti prioritetas nr. 1. Forma turi būti apvali bei lygi.

Durų rankena

12. Netikros medžiagos

Netikros medžiagos, kurios atrodo kaip tikrosios, tiesą sakant, atrodo labai pigiai ir netinkamai. Jos tarsi apsunkina bendrą vaizdą. Jūs galite apdumti sau akis: jos lengvai atskirs panašias linijas ir tokį patį raštą. Bet vietoje to, kad pirktumėte plyteles, panašias į marmurines, nusipirkite gražias vienspalves arba turinčias patį paprasčiausią raštą.

12. Tapetų susijungimai

Jeigu jūsų sienos yra tobulai lygios, galite rinktis pačius ploniausius tapetus. Tam, kad nesusidarytų šešėliai ties jų sujungimais, tapetai turėtų būti klijuojami nuo lango į kambario vidų. Jei sienos nėra idealios, verta rinktis tapetus su raštais – tai padės paslėpti trūkumus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)