1. Retai naudojami prietaisai

Jeigu skrebutį ar kokteilį darotės retai, vos kartą per savaitę, tuomet skrudintuvą bei plakiklį padėkite į kitą vietą, nes ant virtuvės stalviršių jiems tikrai ne vieta. Laikykite čia tik tuos daiktus, kuriuos naudojate dažniausiai.

2. Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus turėtų būti laikomas vėsioje, tamsioje vietoje – dar geriau, jei jis supiltas į matinį indą – tikrai ne ant stalviršio šalia viryklės. Šviesa, sklindanti pro langus, ir karštis nuo viryklės gali pakeisti jo skonį.

3. Receptų knygos

Kai kurie žmonės virtuvėje naudojasi receptų knygomis, bet jeigu norite jas išpurvinti, geriausia palikti ten, kur kasdien ruošiate maistą. Tačiau vargu, ar receptų knygas naudojate nuolatos. Todėl laikykite jas lentynose ir išsitraukite tada, kai užklups įkvėpimas.

Virtuvės interjeras

4. Įvairūs popieriai, kuponai, paštas

Aišku, kodėl nesunku pritrūkti vietos, kai ant įvairių virtuvės paviršių kaupiate įvairius popierius. Kalbame apie paštą, kuponus, laikraščius, žurnalus, įvairias reklamines skrajutes bei kitokį, ne itin reikalingą popierizmą. Neleiskite jiems kauptis ant virtuvės stalviršių!

5. Specialūs indai

Jei kas vakarą nerengiate specialių vakarienių draugams, tuomet tikrai nereikia pačių didžiausių lėkščių, padažinių ar kitokių specialių indų. Patraukite juos šalin ir laikykite ypatingoms progoms – taip ant stalviršių turėsite tiek vietos, kiek visada svajojote.

6. Daiktai, turintys tik vieną funkciją

Įrankiai, skirti specifiškai vienam darbui atlikti, pavyzdžiui, daržovių pjaustyklės, bulvių skustukai ir pan., turėtų būti padėti į stalčių, kol jų neprireiks. Juk tikrai nuolat jų nenaudojate?

7. Indai produktams

Galbūt atrodo gražu miltus arba cukrų laikyti dailiose dėžutėse ir sudėlioti viską ant stalviršių, tačiau taip jūs švaistote brangią vietą. Sudėkite produktus į spinteles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)