Prietaisus valdysime balsu

Jis sako, kad visos naujovės priklauso nuo to, ko pageidauja patys pirkėjai. O jiems svarbu, jog namus būtų valdyti paprasta ir lengva, ir kad kuo mažiau laiko reikėtų skirti buičiai, o kuo daugiau – šeimai. Dėl to bendrovės kryptis šiuo metu yra siekis apjungti visus namų apvyvokos prietaisus kartu. Tai reiškia, kad buitinės technikos kurėjai nuo šiol stengiasi prietaisus kurti taip, jog jie galėtų tarpusavyje apsikeisti tam tikrais duomenimis.

Duoti prietaisams tam tikras komandas dabar galima ne tik telefonu, bet ir balsu. Jeigu iki šiol žmonėms reikėdavo kruopščiai analizuoti naudojimo instrukciją, kad suvoktų, kokius mygtukus reikia paspausti ir kokią funkciją kiekvienas atlieka, dabar reikia išmokti kelias frazes, kad užtektų tik paliepti atlikti tam tikrą veiksmą. Pavyzdžiui, priėjus prie šaldytuvo, galima jam liepti pradėti skalbimą, jį užbaigti, išsiurbti namus ar išvalyti patį šaldytuvą.

„Mes iki šiol stengėmės sukurti platų buitinės technikos pasirinkimą. Šiais metais pagrindinis pokytis yra tas, kad mes stengėmės dirbtinį intelektą panaudoti buitiniams prietaisams, kurie būtų arčiau žmogaus. Manau, kad būtent dabar mes kuriame naują erą, kai namai sujungti kartu su žmogumi“, – apie technikos naujoves kalbėjo D. Harvie. „Šaldytuvas, pavyzdžiui, gali ne tik sudarinėti pirkinių sąrašą, meniu ir pateikti optimaliausius receptus, bet taip pat per balso komandą būti puikus tarpininkas kitiems prietaisams.“

IFA 2018

Virtuvė tapo pagrindine namų erdve

Anot jo, nuo šio amžiaus pradžios pasikeitė labai daug dalykų, o visa tai padiktavo pasikeitęs pirkėjų gyvenimo būdas. Virtuvė, pirmiausia, yra vieta maisto gaminimui, tačiau taip pat vieta pramogoms ir kitokiai veiklai, kuri, greičiausiai, niekuo nesusijusi su maistu.

„25 procentai europiečių sako, kad virtuvė yra jiems kaip antras biuras, jie ten dirba. Mano vaikai daro namų darbus virtuvėje, mano žmona netgi atsipalaiduoja ir daro jogos pratimus čia. Taigi, tai, kaip ši erdvė yra naudojama, labai pasikeitė per pastaruosius keletą metų. Todėl pirkėjai tikisi visiškai kitokių technologijų virtuvėje – ne tik turėti namų apyvokos prietaisus, bet kad jie būtų integruoti į jų gyvenimą ir sujungti tarpusavyje“, – komentavo D. Harvie.

Visada bus, kur tobulėti

Paklaustas, ar įmanoma pasiekti technologijų viršūnę ir nebegalėti toliau judėti į priekį, pašnekovas atsakė, jog kompanija visada ieškos naujų sprendimų, naujų galimybių ir naujų idėjų. Pasak jo, dažniausiai pirkėjai patys nežino, ko jiems gali prireikti ar ko jie galėtų norėti, kol negauna galimybės to išbandyti. Kol tokios patirtys turės vertę ir kol tai padės žmonėms jų kasdieniame gyvenime, tol bus kuriama kažkas naujo.

„Nemanau, kad mes kažkada pasieksime tobulą lygį, vis tiek bus kažkas, ką bus galima atnaujinti, patobulinti, kažkas naujo, ką galima sukurti“, – kalbėjo pašnekovas.

Dan Harvie

Kaip teigia D. Harvie, nuolat atsiranda žmonių, kurie sako: „man labai patinka tai daryti pačiam ir aš nenoriu, kad už mane tai darytų koks nors robotas“. Bet kai jie išbando prietaisą, kuris visgi gali tą darbą atlikti už juos, jie yra labai laimingi, kad patiems to daryti nebereikia.

„Yra tokia veikla, kuri teikia malonumą, pavyzdžiui, aistringas maisto gaminimas, bet tada galima naudotis prietaisais, kurie padėtų gaminti geriau, kurie leistų tapti nors ir geriausiu pasaulyje virėju“, – mano jis.

Visgi kyla ir dar vienas klausimas – ar visos naujosios technologijos ir nauji buitiniai prietaisai yra skirti jaunimui, ar galimybes išnaudoja ir vyresnės kartos žmonės? D. Harvie atsako, jog puikus pavyzdys yra išmanieji telefonai.

„Mano tėvai naudojasi išmaniaisiais telefonais, nors jie jau įpusėjo septintą dešimtį. Technologijos ir lūkesčiai nepriklauso nuo amžiaus ar lyties. Jeigu technikos naujovės turi žmogui vertę, jis mielai jomis naudosis. Viskas, kas dabar kuriama, palies tikrai ne tik jaunąją kartą, kuri gimė technologijų amžiuje, bet didžiulį skaičių žmonių. Mes gyvename tokiais laikais, kai nuo to atsiriboti nebeįmanoma“, – pokalbį užbaigė D. Harvie.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)