Sofa ir kiti baldai

Kaip dažnai: kartą per dvi savaites.

Jeigu patikrintumėte atidžiau, apstulbtumėte, kiek daug ant savo baldų rastumėte įvairių trupinių, maisto likučių, gyvūnų plaukų. Geriausia, jei kas dvi savaites nepasivargintumėte kruopščiai išsiurbti baldų, ypač sofos, o jei turite augintinių, galima tai daryti ir dažniau.

Žinoma, nepamirškite išvalyti ir dėmių. Tačiau tai darydami laikykitės baldų priežiūros nurodymų.

Modernus interjero dizainas

Pagalvėlės

Kaip dažnai: užvalkalus kartą per mėnesį, pagalvėles kartą per 4-6 mėnesius.

Jeigu dažnai laiką leidžiate ant sofos priešais televizorių, o kad būtų patogiau, ramstotės į pagalvėles, galite neabejoti, kad jas skalbti reikia dažniau, nei jums atrodo. Kodėl to reikia? Nes jose kaupiasi dulkės ir dulkių erkutės, o išsiurbti jas, gerai iškratyti bei įmesti į skalbimo mašiną nėra labai sunku.

Visgi, reikia priminti, kad atidžiai perskaitytumėte ant jų esančias etiketes, kurios nurodo, kaip ir su kuo galima valyti audinį. Kartais užtenka jas tik perbraukti muiluotame vandenyje išmirkyta šluoste, o jeigu pagalvėlės labai pigios, galima netgi įsigyti naujų ir taip atnaujinti interjerą.

Kilimėliai ir kilimai

Kaip dažnai: Išsiurbti vieną arba du kartus per savaitę, ypač tuos, kurie dažnai naudojami; gerai išplauti bent kartą ar du per metus.

Jeigu nusprendžiate plovimo darbus atlikti patys, turėkite omenyje, kad karšti vandens geriau nenaudoti – kilimas gali susitraukti. Iš pradžių reikėtų atlikti nedidelį testą – nedidelį kilimo plotą sudrėkinkite ir išbandykite valymo priemonę. Jei spalva nepakis ir medžiaga išliks, kokia buvusi, tuomet galite taip plauti visą kilimą.

Jeigu saugote savo kilimus, namuose turėtumėte įsivesti taisyklę, kad su batais vaikščioti negalima. Taip išvengsite purvo ir bakterijų, o plauti ir valyti reikės rečiau.

Užuolaidos

Kaip dažnai: kas šešis mėnesius.

Užuolaidoms dažniausiai stinga tinkamos priežiūros ir nors su jomis tiesiogiai beveik nekontaktuojama, užuolaidos kaupia dulkes ir įvairius kvapus iš visų namų.

Vienas užuolaidas galima skalbti skalbyklėje, tačiau yra tokių, kurioms galimas tik sausas valymas. Taigi, dar kartą pasikartosime – reikia skaityti etiketes.

Šaldytuvas

Kaip dažnai: maisto išsiliejimus ir likučius reikėtų nušluostyti kartą per savaitę.

Pradėkite nuo to, kad pirmiausia reikėtų visiškai ištuštinti šaldytuvą. Sudėkite gendantį maistą į šaltkrepšį, kad jis neatšiltų ir neimtų varvėti vanduo, jei užtruktumėte ilgiau nei tikėtasi. Tuomet kruopščiai išvalykite visus stalčius ir lentynas nepamiršdami ir esančių durelėse.

Virtuviniai rankšluosčiai

Kaip dažnai: kiekvieną dieną.

Kaupkite virtuvinių rankšluosčių atsargas, nes jūs neturėtumėte jų naudoti ilgiau nei vieną dieną. Virtuviniai rankšluosčiai kaupia bakterijas ir pelėsį. Todėl juos turėtumėte skalbti karštame vandenyje, kad paliktumėte kuo mažiau mikrobų.

Skalbimo mašina, indaplovė ir kiti prietaisai

Kaip dažnai: kartą per metus.

Taip, netgi ir tuos prietaisus, kurie valo, reikia valyti, jeigu norite, kad jie ir toliau puikiai atliktų savo funkciją. Taip pat svarbu nepamiršti kartais išvalyti orkaitę, mikrobangų krosnelę, viryklę, džiovyklę, skrudintuvą ir kitus buitinius prietaisus.

Valant juos taip pat svarbu atsižvelgti į instrukciją, kaip tai daryti. Turėkite omenyje, kad šių prietaisų valymas nėra skirtas tik tam, kad virtuvė spindėtų švarą. Valymas reikalingas tam, kad šie prietaisai ilgiau jums tarnautų, taigi taip jūs sutaupote ir pinigų.

.

Patalynė

Kaip dažnai: kartą per savaitę.

Bakterijos, prakaitas, odos išskiriami riebalai, dulkių erkutės… Ar reikia tęsti? Patalynę skalbkite karštame vandenyje, o patys kriskite saldžiam miegui į švarią lovą.

Vonios rankšluosčiai

Kaip dažnai: kas dvi dienas.

Tikriausiai mintyse iškart paklausėte: kas čia, viešbutis? Ne, tačiau vonios rankšluosčius reikia keisti ne dėl to, kad norėtumėte specialaus aptarnavimo. Skalbdami rankšluosčius dažniau, išvengiate pelėsių susidarymo ir blogesnių dalykų. Labai nemalonu pranešti šią žinią, tačiau ant didžiosios dalies rankšluosčių randama koliforminių bakterijų, kurios aptinkamos išmatose.

Dušo užuolaidos

Kaip dažnai: kartą per mėnesį.

Dušo užuolaidas užtenka tiesiog išskalbti skalbyklėje. Rekomenduojama kartu įmesti ir keletą rankšluosčių, kurie tuo pačiu nuvalytų ir susikaupusias dėmes, pavyzdžiui, muilo likučius. Vėliau užuolaidas tiesiog pakabinkite, kad išdžiūtų.

Pagalvės

Kaip dažnai: kartą per pusę metų

Pagalvės kaupia negyvas odos ląsteles, vabzdžius, dulkių erkutes ir kitą blogį. Nepaisant to, gera žinia yra tai, kad pagalves išskalbti yra daug paprasčiau, nei atrodo daugeliui žmonių. Beveik visas galima ramiai dėti į skalbimo mašiną. Pūkines pagalves galima skalbti kartu su teniso kamuoliukais, taip pūkai nesukris į gniužulus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)