12 mėnesių iki remonto: ieškome įkvėpimo

Kaupkite viską, kas jus įkvepia ir suteikia minčių: patikusios spalvos, gėlės, kraštovaizdžiai, maistas, atostogų nuotraukos, iškarpos iš žurnalų, interneto svetainių nuorodos. Po truputį galvoje ims grynintis vizija, ko norite, ir ko, kas netgi žymiai svarbiau, tikrai nenorite.

12–-6 mėnesiai iki remonto: apsilankymai parodose, ekspozicijoje ir biudžeto dėliojimas

Taigi, daugmaž žinote, ko norite, tad pats metas pagalvoti apie sumą, kokią norite tam skirti. Geriausia net nebandyti išsisukti su pigiausiais variantais. Jau geriau skirti kiek daugiau pinigų – taip pavyks išvengti nemalonių netikėtumų ir papildomų išlaidų ateityje. Liaudies išmintis byloja: šykštus moka du kartus.

6 mėnesiai iki remonto: pats metas kreiptis į banką paskolos

Suskaičiavote, kiek prireiks pinigų svajonei įgyvendinti? Dabar reikia įsivertinti turimas santaupas ir, prireikus, kreiptis į banką paskolos.

5 mėnesiai iki remonto pradžios: užmegzkite ryšį su virtuvės ir vonios kambario ekspertais

Primygtinai rekomenduojama į namus pasikviesti architektą ar interjero dizainerį ir aptarti, koks tikrasis jūsų norų ir galimybių santykis. Pats metas išgirsti specialistų nuomonę, patarimus, siūlymus ir perspėjimus, ko tikrai nevertėtų daryti, atliekant remontą, ir be ko neišsiversite.

4-5 mėnesiai iki remonto: darbus atliksiančių specialistų paieškos

Dabar turėtumėte nuspręsti, kokius darbus atliksite patys, o kokius patikėsite specialistams. Atėjo metas domėtis rekomendacijomis, kas galėtų geriausiai pasirūpinti jūsų virtuve ar vonios kambariu.

3 mėnesiai iki remonto pradžios: darbų pradžios ir pabaigos datų nustatymas

Jei remonto darbus prižiūrėsite patys , sudarykite projekto planą ir tvarkaraštį, kada ir ką reikės padaryti, ir pasidalinkite juo su meistrais, suderinkite darbų laiką. Turėkite omenyje, jog priežasčių, kodėl nepavyks laikytis grafiko, bus daugybė: pradedant medžiagų stygiumi, baigiant ligomis ir stichinėmis nelaimėmis.

2–3 mėnesiai iki remonto pradžios: išsirinkite medžiagas ir baigiamuosius akcentus

Kartais menkiausios smulkmenos palieka didžiausią įspūdį. Pavyzdžiui, jeigu plyteles nusprendėte užsisakyti iš užsienio, turėkite omenyje, kad jų teks palaukti, tad planuokite ir neatidėliokite nieko paskutinei akimirkai.

2 mėnesiai iki remonto: metas pirkiniams

Su meistrais suderinę visas detales, galite imtis pirkinių, pavyzdžiui, naujos buitinės technikos.

Mėnuo iki remonto: metas ieškoti dažytojų

Pats metas pasitikrinti, ar jums palankiu metu rasite norimą dažytoją. Kuo anksčiau tai padarysite, tuo daugiau vilties, kad gausite tą, kurio ir norėjote.

1–2 savaitės iki remonto: užsisakykite kilimų ir namų valytojus

Niekada nenuvertinkite, kiek dulkių ir purvo nusės namuose net ir po iš pirmo žvilgsnio nedidelio vonios kambario remonto. Be savo srities profesionalų tikrai neišsiversite.

2 savaitės pabaigus remontą: kritiškai įvertinkite rezultatus

Pats metas kritiškai įvertinti, kaip pavyko remontas, ir, jei kas nors nepatinka ar neatitinka lūkesčių, kreiptis į jums padėjusius asmenis. Dažniausiai pavyksta rasti visiems priimtiną sprendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)