1. Atnaujinkite fasadą

Apkalti namą dekoratyvinėmis lentelėmis verta, jei fasado medžiagos taip nusidėvėjo, kad nebeuženka jų tiesiog perdažyti.

2. Dekoruokite duris

Vasarnamio eksterjero atnaujinimui nebūtina skirti daug laiko. Nušveiskite senas duris ir nudažykite jas sodrios spalvos dažais. Visas fasadas atrodys kaip naujas.

3. Palėpėje įrenkite poilsio kambarį

Palėpę naudokite ne kaip dar vieną sandėliuką seniems daiktams, bet įrenkite joje dar vieną miegamąjį. Įrenkite dailius laiptus, išrinkite patogų čiužinį ir priderinkite tekstilę.
Įveskite į palėpę elektrą. Neryškus apšvietimas sukuria jaukesnę nuotaiką, todėl rinkitės nedidelius šviestuvus ar lempas.

4. Akcentuokite detales

Blankias vasarnamio spalvas paryškinkite akcentais – tiesiog perdažykite tai, ką jau turite. Galite perdažyti kėdes, vidaus duris, langų rėmus, lovas.

5. Dekoratyvinis daržas

Šiandien žmonės sodo nameliuose arba sodybose ne tik dirba, bet ir ilsisi, todėl nori tokio sklypo, kurio beveik nereikia prižiūrėti. Tam reikia taisyklingai nugenėti senus medžius ir krūmus – tai juos atjaunins. Sklypą geriau padalyti į zonas – lysvės, veja ir dekoratyviniai sodiniai. Pastariesiems labiausiai tinka neįnoringi spygliuočiai ir dekoratyviniai krūmai su ryškia lapija.

Lysves ir kompozicijas geriausia išryškinti apvadais arba borteliais, užkloti agroplėvele ir apibarstyti dekoratyvine skalda.

Patarimas: tarp lysvių ir klombų esančius takelius geriausia išgrįsti šaligatviams skirtomis plytelėmis arba trinkelėmis. Tokia danga malonu vaikščioti, sklypas atrodys tvarkingiau.

6. Sodo apšvietimas

Pakabinkite lempučių girliandas terasoje arba virš durų – namas atrodys puošniau. Jei palei sodo takelį auga medžiai, įrenkite gruntinius šviestuvus, nukreipę šviesą į medžius – ir gražu, ir takelis tamsoje taps geriau matomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)