Žinoma, joks tvarkymosi stilius nėra netinkamas, jei rezultatas tenkina. Visgi atsižvelgiant į tai, nuo ko pradėsite, tas galutinis rezultatas gali daug greičiau nudžiuginti.

Kalbant apie kambario tvarkymą, pravartu paminėti, kad, nepaisanti didžiulio noro visų pirma įvesti tvarką matomiausioje zonoje, pradėti reikia ne nuo centre pastatyto kavos staliuko, o nuo palubėje kabančio sietyno.

Kodėl pirmiausia reikia nuvalyti sietyną?

Veikiausiai teko girdėti patarimą, kad tvarkantis reikia laikytis krypties iš viršaus į apačią. Kambario tvarkymui taip pat galioja ši taisyklė. Juk akivaizdu, kad ant sietyno nusėda dulkės ir kaupiasi nešvarumai, o jums tikrai nepatiktų, jei visa tai imtų byrėti ant jau nublizgintų grindų. Štai kodėl nenorint tvarkytis pakartotinai, pradėti reikia nuo pačiame viršuje esančio objekto – sietyno. Nuo jo nubyrėjusios dulkės, žinoma, nuguls ant apačioje esančių paviršių, bet juos juk šiaip ar taip valysite.

Sietynas

Svarbi pastaba

Strategija „iš viršaus į apačią“ visada pasiteisina, jei tikslas – susitvarkyti kuo greičiau ir apsidrausti nuo bereikalingų veiksmų. Visgi norėtųsi atkreipti dėmesį ir į rekomendaciją dirbti taip, kaip norisi. Ką tai reiškia? Pavyzdžiui, jei motyvacija iš pagrindų susitvarkyti visą kambarį kyla matant savo atvaizdą idealiai švytinčiame kavos staliuko paviršiuje, galite pradėti ir nuo staliuko. Arba jei vien mintis apie netrukus ant kilimo išryškėsiančias dulkių siurblio paliktas žymes verčia jus stotis nuo sofos ir pradėti siurbti kilimą, apie kryptį iš viršaus į apačią galite trumpam pamiršti.

Na štai ir tenka reziumuoti, kad tvarkymosi taisyklės paprastai diktuoja, kaip tvarkytis pagal kažkieno principus ir supratimą. Vis dėlto visos sritys po kurio laiko apsiterš, apsineš dulkėmis ir vėlei pareikalaus tvarkos. Koks gi tad skirtumas, kuri buvo sutvarkyta pirmiausia? Štai kodėl tenka pripažinti, kad efektyviausia tvarkymosi metodika yra ta, kuri tinkamiausia jums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)