Vaisinės muselės gali apsireikšti bet kuriuo metų laiku, tačiau intensyviausiai veisiasi vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje. Tai metas, kai žmonės gausiai mėgaujasi sodo gėrybėmis. Deja, sunokę arba pūvantys vaisiai masina ir įkyriąsias museles. Kaip sufleruoja vabzdžių pavadinimas, šios padermės muselės spiečiasi ten, kur, tarkim, stovi dubuo su vaisiais.

Vaisinės muselės

Amerikietė, vardu Gina, vedanti populiarų sveikai gyvensenai skirtą tinklaraštį „Skinny Taste“, nutarė pasidalyti nesunkiai įgyvendinamu triuku, padedančiu išguiti iš namų vaisines museles, rašoma portale express.co.uk.

Į socialinį tinklą „TikTok“ įkeltą mokomąjį vaizdo įrašą ji pavadino „Nežinote, kaip kovoti su vaisinėmis muselėmis? Štai būdas!“

Pirmiausia Gina paaiškina, kad, norint atsikratyti vaisinėmis muselėmis, tikrai nereikia pernelyg išlaidauti perkant brangias gaudykles arba įmantrias priemones.


Gina beveik neabejoja, kad problemos sprendimą kiekvienas ras virtuvinėje spintelėje.

„Jei kada nors teko susidurti su vaisinėmis muselėmis ir patirti, kaip tai nemalonu, šis kovos su jomis būdas jums patiks. Pirmiausia, pripilkite į dubenėlį vandens ir įlašinkite į jį indų ploviklio bei šiek tiek baltojo acto“, – pradeda dėstyti Gina.

„Skystį sumaišykite ir nakčiai įstatykite dubenėlį į indą su vaisiais. Ryte beliks įsitikinti, kad visos vaisinės muselės nebegyvos.“

Actas

Vietoj baltojo acto galima naudoti obuolių actą.

Tiek vienos, tiek kitos rūšies acto kvapas vilioja vaisines museles, todėl jos priskrenda prie paruošto tirpalo ir čia jų laukia spąstai – paviršiuje susikoncentravęs indų ploviklis. Muilas suardo actu atskiesto vandens paviršiaus įtampą ir muselės nuskęsta ir nugrimzta.

Ginos įkeltas vaizdo įrašas tuoj pat sulaukė palankių įvertinimų – ne vienas paskyros sekėjas panoro pasidžiaugti puikiu rezultatu. Viena komentatorė paminėjo, kad obuolių actas jai pasirodė veiksmingesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)