Kaip veikia jūsų indaplovės džiovinimo ciklas

Džiovinimo ciklas pučia karštą orą, kad pašalintų indų drėgmę. Tai padeda greitai išdžiovinti indus, todėl jums nereikia jų valyti rankomis. Atrodo, kad tai labai patogi indaplovės funkcija, tačiau yra nemažai jos trūkumų. Pavyzdžiui, įjungus džiovinimo funkciją, indaplovė veikia apie 20–30 min. ilgiau (priklausomai nuo indaplovės modelio, laikas gali kisti), ilgiau veikdama, indaplovė suvartoja daugiau elektros energijos, vadinasi, jums reikia daugiau mokėti už elektros paslaugas. Be to, kaskart naudojant šią funkciją, indaplovė greičiau nusidėvi, nes turi veikti intensyviau.

Ką turėtumėte daryti, užuot naudodami džiovinimo funkciją

Ši indaplovės funkcija atrodo puikus būdas išdžiovinti indus ir taupyti savo laiką, tačiau yra ir kitų būdų, kaip juos nusausinti. Užuot naudoję šilto oro pūtimo funkciją, naudokite kitą – oro sausinimo. Daugelyje naujų indaplovių yra ši galimybė, ji veikia taip pat, tik be šildomo oro. Jūsų indai bus tokie pat švarūs ir sausi be karšto oro. Kai kurie skaičiavimai rodo, kad džiovinimo ciklas sunaudoja mažiausiai 15 proc. mažiau energijos, nei džiovinant šiltu oru. Taip pat galite tiesiog palikti kuriam laikui išplautus indus pačioje indaplovėje, atidarę jos dureles, kad vanduo nuvarvėtų ir indai išdžiūtų patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)