Kaip teigiama daugiabučius prižiūrinčios bendrovės „Mano BŪSTAS“ pranešime spaudai, pasirengimas 2020-2021 metų šildymo sezonui prasidėjo dar gegužę. Įmonės specialistai patikrino, o kur reikėjo – sutvarkė visas pagrindines daugiabučių namų inžinerines sistemas. Tai turi būti daroma kiekviename daugiabutyje.

Taip pat vertėtų patikrinti šildymo ir karšto vandens sistemų veikimą bei techniškai atlikti visus reikiamus šildymo sistemos paruošimo darbus. Tai reikalinga tam, kad šildymo sezono metu nebūtų jokių „siurprizų“.

„Faktiškai dar pavasario pabaigoje pradėjome ruoštis artėjančiam šildymo sezonui. Visuose mūsų prižiūrimuose daugiabučiuose atlikome šildymo sistemos ir karšto vandens šilumokaičių plovimo darbus, vykdėme šilumos punktų bei šildymo sistemų hidraulinius bandymus. Taip pat keitėme susidėvėjusius balansinius ventilius, izoliavome vamzdynus, atlikome kitus būtinus remonto darbus tam, kad gyventojų butuose šildymo prietaisai veiktų sklandžiai”, – teigė bendrovės atstovas Julius Žilinskas.

Paskelbus šildymo sezono pradžios datą gyventojai neretai teiraujasi, kodėl butuose nešyla radiatoriai. J. Žilinskas atkreipia dėmesį, kad šildymas namuose turi būti įjungtas per 3 darbo dienas. Taigi, jei bute radiatoriai nešyla pirmą dieną po oficialaus paskelbimo, reikėtų luktelėti.

„Patariu nepulti skambinti ir aiškintis, kodėl pirmą dieną po oficialios šildymo sezono pradžios bute nešyla prietaisai. Tam, kad jie pradėtų kaisti, ir yra skirtos trys darbo dienos. Šildymas daugiabučiuose paleidžiamas sistemiškai, todėl vieni namai pradeda šilti anksčiau, kiti – trijų dienų laikotarpyje”, – teigė J. Žilinskas.

Anot jo, neretai pasitaiko ir taip, kad gyventojai sunerimsta, jog jų butuose staiga nustoja šilti radiatoriai, nors už lango – kalendorinė žiema. Anot J. Žilinsko, šiuo atveju taip pat neverta panikuoti ir skubėti ieškoti pagalbos, o verčiau – žvilgtelėti į termometrą lauke.

„Jei pastebėjote, kad bute radiatoriai nustojo šilti, atkreipkite dėmesį į lauko temperatūrą. Daugelyje daugiabučių namų šildymo sistemos yra automatizuotos, tad oro temperatūrai pakilus virš 12 laipsnių, šildymas automatiškai sustabdomas, o temperatūrai nukritus šiluma paleidžiama vėl. Jeigu visgi lauko temperatūra yra žemesnė negu 12 laipsnių, o radiatoriai nešyla, gali būti, kad šildymo sistemoje atsirado oro ir šiluma nebegali cirkuliuoti. Tuomet galite patys pabandyti nuorinti radiatorius arba informuoti namo administratorių. Beje, prasidėjus šildymo sezonui tą padaryti rekomenduoju visiems paskutinių aukštų gyventojams”, – patarė ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)