Optimalus, tačiau nekenkiantis siurbimas

Persistengti siurbiant kilimą, deja, įmanoma. Jei dulkių siurblio veikimą galima koreguoti pasirenkant skirtingus paviršius atitinkančias nuostatas, kilimo nederėtų siurbti grindims numatytu režimu – grindims skirtas nustatymas ir tinka tik grindims, rašoma portale „The Spruce“.

Jei dulkių siurblio gamintojas yra numatęs ir aukščio parinkimą, į jį taip pat derėtų atsižvelgti, kadangi šis nustatymas lemia siurbimo intensyvumą, taigi, ir kilimo dėvėjimosi nuo siurbimo laipsnį. Pasirinkus per žemą lygmenį, žala padaroma ne tiktai kilimui, bet ir besisukančiam siurblio šepečiui, o jeigu lygis bus per aukštas, didžioji dalis dulkių taip ir liks ant kilimo. Jeigu nežinote, kurį lygmenį pasirinkti, pirmiausia nustatykite aukščiausią ir palaipsniui jį žeminkite tol, kol taps akivaizdu, kad siurblys valo kilimą.

Siurbiant galiojančios taisyklės

Net ir tokiam iš pažiūros nesudėtingam darbui kaip siurbimas galioja kelios bazinės taisyklės. Viena akivaizdžiausių – net nemėginti siurbliu įtraukti kietų, didokų šiukšlių. Nors kyla didelė pagunda šitaip elgtis, privalote žinoti, kad tokie objektai kaip akmenukai, monetos ir pan. gali nemenkai pakenkti siurbliui arba jame įstrigti.

Taip pat būtų gerai, jeigu nestumtumėte dulkių siurblio per paviršių, ant kurio palieta skysčio, neužvažiuotumėte ant jo laido ir nenaudotumėte, kada dulkių konteineris jau prisipildęs.

Kilimas namuose

Šios bendrosios gairės ir prietaiso darbo vadove pateiktos kilimų siurbimo instrukcijos turėtų padėti susiorientuoti, kaip elgtis, kad negadintumėte siurblio ir nepakenktumėte kilimams.

Kada siurbti

Kilimo pūkų vaizdas siurblio dulkių konteineryje daugelį kaipmat sunervina: žmonės tai laiko įrodymu, kad siurblys gadina kilimą. Vis dėlto taip nėra: tipinis kilimas drąsiai atlaiko siurbimą net keliskart per savaitę. Užtat jame besikaupiantis purvas ir nešvarumai iš tiesų pakenkia, be to, sukuria dulkių erkutėms ir įvairioms bakterijoms itin palankią terpę.

Taigi, privalote suprasti, kad siurbimas kilimui kenkia daug mažiau nei užsilikęs purvas, be to, dažnas siurbimas – tai vienas veiksmingiausių būdų švarai palaikyti. Atminkite, kad nešvarumai traukia nešvarumus, tad norint, kad jie nesikauptų, siurbti patartina reguliariai.

Kilimas namuose

Kilimo tausojimas

Kad kilimas kuo mažiau dėvėtųsi, sritis, per kurias dažniausiai vaikštoma, derėtų išsiurbti bent dukart per savaitę, o visą kilimo plotą – ne rečiau kaip kartą per savaitę. Šitoks siurbimo grafikas padės užkirsti kelią nešvarumų kaupimuisi.

Jei baiminatės, kad siurbimas kilimui pakenks, įsigykite tausojamojo poveikio purškalą, tačiau atminkite, kad įvairių preparatų naudojimas gali atimti galimybę pasinaudoti gaminio garantija, todėl prieš apdorodami kilimą kokia nors priemone, įsiskaitykite į garantijos taikymo sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją