Nusikalstamumo lygis

Dauguma mūsų linkę manyti, kad mums tai jau tikrai nieko blogo nenutiks, bet, deja, tai ne visada būna tiesa. Prieš persikeliant į konkretų rajoną svarbu išsiaiškinti, ar vėlų metą bus saugu grįžti namo vienam (-ai), ar apsigyvenus naujajame būste negrės didesnė įsilaužimo rizika. Ypač nuodugniai reikėtų ištyrinėti rajono saugumo lygį šeimoms su vaikais.

Mokyklos

Daugumai vaikų auginančių šeimų vienas iš svarbiausių kriterijų ieškant būsto yra tai, ar šalia yra gera mokykla. Juk visi norime savo vaikams suteikti patį geriausią išsilavinimą.

Net jei kol kas neturite vaikų ar šeimos, vis dėlto prieš perkant būstą vertėtų pasidomėti vietinės mokyklos reitingu, nes tai gali turėti įtakos būsto vertei vėliau, kai galbūt norėsite jį parduoti. Būstų vertė rajonuose su geromis mokyklomis visada yra didesnė.

Vertė

Nors atrodytų nelogiška domėtis būsto perpardavimo verte kol dar jo net neįsigijote, vis dėlto verta pagalvoti apie ateitį. Tobuliausia įsikurti rajone, kuriame būsto vertė laikui bėgant tik kyla, kad vėliau esant reikalui jūs galėtumėte ne tik atgauti savo investicijas, bet dar ir gauti pelną. Dar vienas tokių rajonų privalumas tas, kad juose būstai nuperkami gana greit.

Tik turėkite omenyje, kad perpardavimo vertė nėra nekintama. 2007 m. recesija mus skaudžiai pamokė, kad nekilnojamojo turto vertė gali staigiai pasikeisti, todėl nėra išmintinga tikėtis, kad nekilnojamasis turtas jau savaime yra pelninga investicija.
Vis dėlto pasidomėkite perpardavimo verte, kad rizika neprotingai investuoti būtų kuo mažesnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)