Ypatingi prietaisai

Skrudintuvai, vaflių keptuvės, ledų gaminimo aparatai ir kiti panašūs prietaisai, kuriuos itin mėgsta svečiai dovanoti jaunavedžiams per vestuves. Jeigu nekepate vaflių kiekvieną sekmadienį, negaminate ledų, o duoną skrudinate tik retkarčiais, verta pasvarstyti, ar jums tikrai reikia šių daiktų.

Porcelianinis servizas

Pakelkite rankas tie, kurie turi savo namuose itin prašmatnų porceliano indų servizą, kurį taupo vestuvėms ar kitai ypatingai progai, kuri būna kartą gyvenime. Galima lažintis, kad dauguma tokį turi, tačiau jį panaudoti tiesiog bijo, todėl tie indai taip ir guli spintelėje uoliai rinkdami dulkes. Ir kam tada jis išvis reikalingas?

Lovatiesės

Taip, kai kam gali skambėti neįtikėtinai, bet iš tikrųjų ant lovos nereikia dar papildomai tiesti lovatiesės. Tai ne tik užtrunka laiko, kol gražiai viską sulyginame, tačiau ir kainuoja nervų ląstelių, jei netyčia kas nors ją sujaukia ir viską vėl reikia taisyti iš naujo. Minimalizmu garsėjantys japonai savo namuose linkę atsisakyti ne tik lovatiesių, bet ir pledų.

Mikrobangų krosnelė

Beveik viską pašildyti galima orkaitėje, keptuvėje bei karštame vandenyje, tad jei neturite papildomos vietos mikrobangų krosnelei, jos surasti jums ir nereikia. Pagalvokite ir apie tai, kad mikrobangų krosneles labai sunku perdirbti ir dažniausiai jos tiesiog keliauja į savartyną, nors yra pagamintos iš komponentų, kurie yra labai nedraugiški gamtai.

Plastikinių indelių rinkinys

Dar vienas dažnas pirkinys, kuris tikrai apkrauna namus – dideli plastikinių maisto indelių rinkiniai. Dažniausiai iš jų naudojame vos keletą, tačiau likusiems reikia surasti vietos, kur juos laikyti. Pats plastikas taip pat nėra pats geriausias pasirinkimas maisto laikymui.

Specialūs valymo produktai

Buitinės chemijos gamintojai kuria daug skirtingų valiklių, kurie skirti tik specifinėms vietoms išvalyti, tačiau, deja, tai nereiškia, kad jums jų reikia. Iš tikrųjų, yra nemažai gerų valiklių, kuriuos galima pasidaryti iš namuose esančių produktų. Jie bus mažiau kenksmingi ir sutaupys jums nemažai pinigų bei vietos.

Valymas

Virtuvės įrankių rinkiniai

Kai įsirenginėjate virtuvę pirmą kartą, jums gali pasirodyti, kad įrankių rinkiniai yra geresnė idėja nei pirkti atskirus įrankius. Bet pagalvokite, ar jums tikrai reikia kiekvieno iš jų? Pirkdami tokius rinkinius užkimšite stalčius nenaudojamais prietaisais ir išleisite daugiau pinigų nei vertėtų.

Dekoratyvinės pagalvėlės

Daugybė žmonių mėgsta prisidėlioti visokiomis spalvomis, raštais ir užrašais išmargintų dekoratyvinių pagalvėlių. Klausimas – ar jos yra patogios? Ar į jas galima minkštai atsiremti? Ar jų tikrai reikia tiek daug? Jeigu norite pridėti namams žaismingumo ir įterpti žavių akcentų, galite paįvairinti kambarių sienas – išmarginti įdomiais raštais ar pakabinti įdomių paveikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)