Individualūs sprendimai – tik ankstyvoje statybų stadijoje

Buto įrengimas projektuose yra standartizuojamas, tačiau esant poreikiui individualiems sprendimams galima tartis su plėtotoju. Regis, paprastas pirkėjo akimis rozetės perkėlimas 15 cm į dešinę ar kairę reiškia, kad plėtotojui teks keisti projekto dokumentaciją. Tai reiškia pertvarų, elektros, santechnikos ir kitų brėžinių taisymą, jų įjungimą į bendrą pastato darbo projektą. Taip pat – galbūt jau atliktų darbų perdarymą, papildomą rangovų kontrolę. Todėl geriausia savo pageidavimus išsakyti ankstyvose statybų stadijose. Kuo vėlyvesnė stadija, tuo didesnė ir klaidų tikimybė. Mažiausiai pora savaičių iki grindų betonavimo statybose yra ribinis laikas. Po to keitimai tampa arba labai brangūs, arba apskritai neįmanomi. Pirkėjui, nusprendusiam individualizuoti įsigyto buto įrengimo projektą, reikia apsišarvuoti kantrybe ir nusiteikti, kad pakeitimai kainuoja.

Laiko planavimas

Dauguma visiškos apdailos butų naujos statybos projektuose būna be baldų. Todėl norint apsigyventi kuo greičiau po įsigijimo, apie baldus reikia pradėti galvoti bent pora mėnesių iki projekto pabaigos. Jeigu baldai gaminami pagal individualius užsakymus, naudinga iš vystytojo gauti tikslius buto brėžinius (projektinius arba kadastrinius) bei sutarti, kad baldininkas galėtų patekti į butą ir atlikti pamatavimus. Vykstant statyboms į statybvietę įeiti galima tik iš anksto sutarus su pardavėju. Daugelyje projektų – tik nustatytu laiku kartą periode, todėl svarbu iš anksto pasidomėti patekimo į perkamą butą tvarka, kad nekiltų nenumatytų kliūčių.

Remontas

Kokybė – mažos, bet svarbios smulkmenos

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės renkasi visiškos apdailos butus – statybos darbų priežiūros ir įrengimo rūpesčių nusikratymas. Paprastai naujakuriai samdo skirtingus specialistus skirtingiems darbams. Todėl paaiškėjus defektui būna sunku įrodyti konkrečios įmonės ar asmens kaltę ir gauti klaidų ištaisymą. Įsigijus butą su visiška apdaila, visas garantijas dvejus metus suteikia pardavėjas. Todėl svarbu pasirinkti patikimą vystytoją. Kita vertus, perkant būsto „iki rakto“ variantą rekomenduojama skirti daugiau dėmesio, būtent, apdailos defektų nustatymui. Atkreipkite dėmesį į grindis ir grindjuostes (ar nepažeistos, neišpurvintos statybiniais mišiniais ir pan.), duris (ar tinkamai sumontuotos), plyteles (ar nesuskaldytos, gražiai sudėtos), langus (ar nesubraižyti), lauko duris (ar sureguliuotos), elektros ir santechnikos įrangą. Tuo atveju, jei buto perėmimo metu neužfiksuosite akimi matomų defektų, vėliau įrodyti, kad grindys subraižytos ne jūsų pačių bus sunku arba apskirtai neįmanoma.

Vonios remontas

Dizainas – universalus, daugumos skoniui

Visiškos apdailos butų projektai paprastai būna konservatyvūs, įtinkantys daugelio skoniui. Įprasta, kad vystytojai leidžia rinktis iš kelių kainų segmentų arba skirtingų apdailos (spalvų) variantų, tačiau tikėtis ypač modernių ir įmantrių sprendimų nereiktų. Kita vertus, visiškos apdailos interjerus kuria profesionalūs interjero dizaineriai, todėl tiek buto zonų, tiek buitinės technikos išdėstymas būna apgalvotas ir funkcionalus, o spalvos ir medžiagos – suderintos. Toks interjeras paprastai turi ilgesnę išliekamąją vertę nei itin modernūs, nors ir unikalūs variantai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)