1. Laikykite kuo mažiau įvairių niekučių

Geriausia yra atsikratyti daiktų, kurių kasdien nenaudojate. Tai ypač liečia įvairių niekučių kolekcijas, kurių dažnas žmogus namuose būna priklaupęs ne vieną. Jeigu nenorite atsikratyti visko, tuomet pasilikite tik pačius svarbiausius ir brangiausius. Kritiškai pažvelkite į visus paviršius ir pasistenkite, kad ant jų liktų kuo mažiau daiktų. Kuo mažiau daiktų būsite prikaupę, tuo lengviau bus išvalyti dulkes – užtruksite vos keletą minučių.

2. Sutvarkykite virtuvę po kiekvieno naudojimosi

Stenkitės laikyti tik tiek buitinių prietaisų, kiek naudojate ir kad jie būtų kuo mažiau matomose vietose. Valykite stalviršius ir suplaukite indus, kol gaminate valgyti. Nuvalykite visus virtuvės paviršius iš karto po valgymo. Jeigu tvarkysitės ir gamindami valgį, tuomet po to bus daug mažiau darbo.

3. Valymo priemones laikykite po ranka

Šluostes, popierinius rankšluosčius ir purškiamus valiklius laikykite lengvai pasiekiamoje vietoje, kad galėtumėte iškart išvalyti paviršius, jei atsirastų nešvarumų. Ši taisyklė galioja vonios kambariui ir virtuvei.

4. Nusipirkite robotą siurblį

Įsigykite robotą siurblį ir leiskite jam siurbti namus kiekvieną dieną. Sustatykite baldus ir sudėkite elektros laidus taip, kad jie netrukdytų siurbliui atlikti jo darbo. T.y., kad jis pasiektų kuo daugiau grindų ploto ir neįstrigtų tarp laidų.

5. Sekite daiktų buvimo vietą

Visada visus daiktus padėkite į jiems skirtas vietas iškart po to, kai jais pasinaudojate. Taip apsisaugosite nuo daiktų kaupimosi ant grindų, sofų, kėdžių, stalų ir t.t. Jeigu ant grindų pamatote numestas purvinas kojines, pakelkite jas ir įdėkite į skalbinių krepšį. Nuneškite nešvarius indus į virtuvę iškart, kai pavalgote. Jeigu matote daug daiktų, kuriuos reikia pakelti, paimkite tuščią krepšį, pereikite per namus ir surinkite viską, kas ne savo vietoje ir padėkite ten, kur priklauso.

6. Prašykite pagalbos

Svarbu pripažinti, kad neįmanoma visko atlikti vienam – daugelio gyvenimai yra pakankamai užimti. Jeigu viskas griūna ir nieko nespėjate, tuomet pasvarstykite apie galimybę pasinaudoti valymo įmonės pagalbos. Mintims ir kūnui nesveika gyventi netvarkingoje aplinkoje, todėl reikia daryti viską, kad išvengtumėte nereikalingo streso ir neigiamų emocijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)