13
Kitas

Boraksas, prieskoniai, eteriniai aliejai

1. Actas

Paviršius, spinteles – visas vietas, kuriose pastebėjote skruzdėlių, nuvalykite actu perpus sumaišytu su vandeniu. Suvilgykite šluostę ir kelis kartus per dieną pavalykite, kad būtų efektyvesnis poveikis.

Kodėl ši priemonė veiksminga: Skruzdėlės nemėgsta acto kvapo, be to, actas pašalina jų paliekamus kvapų pėdsakus.

Pastebėkite skruzdėles ir pamatysite – jos ateina į namus ir išeina tuo pačiu taku. Kai neliks jų kvapų pėdsako, bus lengviau išprašyti jas iš namų.

Actas

2. Kreida / vaikiška pudra

Priešais vietą, pro kurią skruzdėlės ateina į jūsų namus, nubrėžkite kreida liniją – ji bus barjeras, kurio skruzdėlės neperžengs. Pakartotinai vis užbrėžkite liniją kreida – kad skruzdėlės nesugalvotų grįžti.

Kodėl ši priemonė veiksminga: Niekas iki galo nežino. Vieni mano – gal todėl, kad kreidoje yra kalcio karbonato, kitiems atrodo, kad kreida perkerta jų kvapo pėdsaką. Kad ir kokia būtų priežastis, ši gudrybė veiksminga.

13
Kitas

Boraksas, prieskoniai, eteriniai aliejai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją