DELFI Būstas publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Tvarkingų namų stebuklas“.

Nesu fengšui ekspertė, bet gilindamasi į tvarkymosi meną susipažinau su jo pagrindais. Tikėti ar ne, kad fengšui atneš jums sėkmę, – jūsų pasirinkimas, bet nuo senų laikų Japonijoje žmonės savo kasdieniame gyvenime taikė fengšui ir jo principus.

Savo tvarkymo veikloje aš taip pat taikau protėvių išmintį. Pavyzdžiui, lankstydama ir ant krašto stalčiuje sustatydama drabužius, išdėstau juos pagal spalvą nuo tamsiausio ligi šviesiausio. Drabužius reikėtų sudėti taip, kad šviesiausi atsidurtų arčiausiai jūsų, o visi kiti tamsėjančia tvarka išsidėstytų į stalčiaus gilumą.

Nežinau, ar tai gali atnešti sėkmę, bet jei drabužius sudėsite pagal atspalvius, kiekvieną kartą atidarius stalčių bus gražu į juos pažiūrėti. Kažkodėl arčiau jūsų sudėti šviesesni drabužiai veikia raminamai. Jei savo aplinką sutvarkysite taip, kad joje jausitės patogiai ir kiekvieną dieną būsite kupini jėgų ir laimingi, ar negalima bus sakyti, kad jus aplankė sėkmė?

Fengšui pagrindą sudaro priešingos in ir jang jėgos bei penki elementai (metalas, medis, vanduo, ugnis ir žemė). Tikima, kad kiekvienas daiktas turi savo energiją, taigi su visais daiktais turėtų būti elgiamasi, atsižvelgiant į jų ypatybes. Man tai atrodo savaime suprantama.

Fengšui filosofija moko, kaip gyventi darnoje su savo prigimtimi. Savo tvarkymo metodu siekiu to paties. Mano įsitikinimu, tikrasis tvarkymo tikslas yra gyventi kuo įmanoma natūraliau. Ar jums neatrodo nenatūralu turėti tiek daug daiktų, kurie mums nekelia džiaugsmo ir kurių mums iš tiesų nereikia?

Manau, kad turėti tik tai, kas mums patinka ir ko reikia, yra pati natūraliausia žmogaus būklė. Įvedę tvarką savo namuose, galime patirti tą natūralų būvį. Tuomet rinksimės tik tuos daiktus, kurie teikia mums džiugesį, ir džiaugsimės tuo, kas mums gyvenime brangiausia. Nėra didesnės laimės, negu gyventi paprastą ir natūralų gyvenimą. Jei sėkmė reiškia būtent tai, esu įsitikinusi, kad namų sutvarkymas yra pats tiesiausias kelias į sėkmę.

Tvarkingų namų stebuklas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)