„City Service“ įmonių grupė, vykdanti veiklą penkiose šalyse, šiuo metu Lietuvoje testuoja naują - atvirą ir skaidrią - darbų dalinimosi platformą „PortalPRO“. Ji bus kuri skirta visiems Lietuvos meistrams, kurie norės dirbti panašiu principu, kaip dirba šiuolaikinės pasaulinio lygio kompanijos, tokios kaip UBER ar BOLT.

Darbų užteks visiems


“Daugiabučiuose namuose daugėja darbų, kuriuos privalome atlikti laiku ir kokybiškai. Kadangi esame įsipareigoję prieš klientus teikti visas būsto priežiūros paslaugas, o užsakymų yra daugiau, nei turimų žmogiškųjų resursų, planuojame pasitelkti išorės rangovus darbų atlikimui, tokiu būdu atsisakant darbų atlikimo savo jėgomis. Būtent todėl nutarėme sukti pasaulyje vis labiau populiarėjančiu dalijimosi ekonomika keliu ir sukurti platformą, kuria galės naudotis visi namų ūkio darbūs išmanantys meistrai. Pagal tokį modelį sėkmingai dirbama tiek Jungtinėse Amerikos Valstijose, tiek ir Europoje, todėl tikiu, kad jis prigis ir mūsų šalyje”, - sako „City Service“, valdančios naująją platformą “PortalPRO”, valdybos narys Dalius Šimaitis.

Mobiliojoje programėlėje bus skelbiami darbai, kuriuos reikia atlikti daugiabučiuose namuose. Bendrovė Lietuvoje aptarnauja daugiau kaip 190 tūkst. namų ūkių, o užsakymų srautas yra milžiniškas, jiems atlikti reikia didelių žmogiškųjų resursų. Taigi platforma garantuos, kad darbų niekada nepritrūks - visas užsakymų srautas keliaus tiesiai į sistemą, o užsiregistravusiesiems telefone arba kitame išmaniajame įrenginyje beliks tik pasirinkti, kur ir kokius darbus atlikti.

Kiekvienas rinksis pagal poreikį

„Kiekvienas prie sistemos prisiregistravęs meistras prieš tai turės išklausyti mokymus, gauti mūsų patvirtintą sertifikatą ir tada pradėti dirbti. Kiekvienas galės nusistatyti norimą darbo grafiką, rinktis tuos darbus, kurie labiausiai atitinka jo kvalifikaciją, dirbti kiek nori ir kada nori. Svarbiausia, kad žmogus turėtų individualios veiklos pažymėjimą, o mes užtikrinsime, kad užsakymų niekada nepritrūktų, nes turime daugiausia klientų Lietuvoje. Taigi, visas darbų srautas keliaus tiesiai į platformą – meistrams beliks tik pasirinkti. Be to, jie patys bus sau vadovai, o atliktus darbus vertins tik klientai“, - teigia D.Šimaitis.

Kuriamoje platformoje numatyta nemažai naudų būsimiems vartotojams. Viena tokių – meistrams nereikės rūpintis, kur palankiomis sąlygomis gauti medžiagų. Važiuodami pas klientus atlikti darbų medžiagas jie galėsite atsiimti iš specialių tiekėjų, o už jas atsiskaitysite tik po to, kai sistema sumokės už atliktus darbus. Tokiu būdu, ieškant medžiagų, meistrams nereikės blaškytis po skirtingas vietas.

Mažins šešėlį

D.Šimaičio teigimu, dar vienas svarbus akcentas – platformos skaidrumas. Kadangi per platformą galės dirbti tik sertifikuoti ir individualios veiklos pažymėjimus turintys meistrai, nebeliks vietos šešėliui, kuris vis dar gajus šiame segmente.

“Dalis šiuo metu individualią veiklą vykdančių žmonių jau moka mokesčius valstybei, tačiau ne paslaptis, jog nemažai meistrų vis dar tūno šešėlyje ir dirba nelegaliai. Mūsų siekis – pasiūlyti gausybę garantuotų užsakymų, galimybę dirbti ir padoriai užsidirbti ir tokiu būdu leisti šios profesijos atstovams ištrūkti iš šešėlio. Tikime, kad toks modelis ne tik skaidrins rinką, bet įneš daugiau konkurencingumo, dėl ko laimės tiek klientai, tiek dirbantieji”, - pabrėžė D.Šimaitis.

Pašnekovo teigimu, prie platformos prisijungę meistrai ateityje bus reitinguojami. Tai reiškia, kad po kiekvieno atlikto darbo klientai galės įvertinti, ar užsakymas atliktas laiku ir kokybiškai. Aukštą reitingą įgiję meistrai turės pirmenybę rinktis sistemoje esančius darbus.

Anot D.Šimaičio, naujoji sistema turėtų pradėti veikti jau šių metų liepos mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)