Svarbu pagalvoti apie biudžetą, o tada svarstyti, kaip turi atrodyti kiekvienas kambarys, žinoma, reikia nepamiršti ir komforto, rašo besthomekitchenstuff.co.uk. Žemiau pateikiamas grindų tipų sąrašas, jų privalumai bei trūkumai.

Medžio grindys

Medžio grindys – klasika, jų būna įvairių tipų, rūšių ir spalvų. Dėl patvarumo ir žavesio ši medžiaga grindų rinkoje turi tvirtas pozicijas.

Medžio grindis nesudėtinga atnaujinti, valyti. Tinkamai sudėtos kietmedžio grindys atsparios įbrėžimams, ne taip greitai nusidėvi, nebijo išpilamų skysčų. Medžio grindys bet kokiam kambariui suteiks elegancijos, tačiau tinkamai jų neprižiūrint poveikis bus priešingas.

Kad ir kokios kokybiškos, medžio grindys turi ir tam tikrų trūkumų. Kai kurių rūšių, jautresnės medienos grindys greitai susiraižo, ant kitų labai greitai pasimato dulkės ir purvas. Medžio grindys nesugeria garsų, jos taip pat reaguoja į temperatūros pokyčius, drėgmę - dėl to gali atsirasti deformacijų. Jeigu gauna daug saulės šviesos, medžio grindys gali ilgainiui išblukti arba pakeisti atspalvį.

Plūdriosios medienos grindys

Plūdriosios grindys pagamintos iš daugiasluoksnio pasluoksnio ir dekoratyvaus medinio paviršiaus ar lukšto. Kokybės skirtumas iš dalies priklauso nuo šių grindų gamybai naudojamų medžiagų tipo.

Galimos problemos tuo atveju, kai naudojamas pigesnis pagrindas ar grindys sudedamos neteisingai. Todėl geriau nepagailėti pinigų geros kokybės grindims, ypač jeigu neketinama artimiausiu metu keisti savo būsto.

Laminatas

Laminatas – labai populiari grindų medžiaga, nes gali imituoti skietmedį, akmenį ir daugelį kitų grindų tipų, o kaina – kur kas mažesnė. Šiuolaikinis laminatas patvarus, nebijo drėgmės, saulės šviesos.

Tokias grindis lengva sudėti, po jomis galima įrengti šildymo sistemą. Reikia vengti pigių laminuotų produktų. Nors tokios grindys lengvai prieinamos dideliuose prekybos tinkluose, šis produktas retai būna geros kokybės ir ilgalaikėje perspektyvoje retai pasiteisina.

Laminuota grindų danga gali atrodyti gerai parduotuvėje ir ką tik sudėta namuose, tačiau apskritai jau labai greitai ji nustoja džiuginti. Laminuotos dangos trūkumas - vanduo gal negrąžinamai sugadinti laminato grindis, o tada jų nepavyks atnaujinti.

Vinilinė grindų danga

Vinilinės grindys gali atrodyti kaip medis, kaip plytelės, net kaip marmuras. Vinilinės grindys atsparios pelėsiams, drėgmei, jos puikiai tinka virtuvėms, vonios kambariams, skalbimo patalpoms.

Vinilinė grindų danga nebrangi, ją lengva prižiūrėti. Šiais laikais yra visokių spalvų, raštų. Tačiau šią dangą taip pat reikia rinktis atidžiai ir atsakingai, nes prastesnės kokybės vinilinės grindys greitai nusidėvi, o jas atnaujinti sudėtinga.

Kiliminė danga

Kiliminę dangą dažnai renkasi norintys švelnių, minkštų grindų. Kiliminė danga nebrangi, kita vertus, kaina priklauso nuo kokybės ir nuo jūsų namų ploto. Iškloti namuose kiliminę dangą nėra sunku, bet dauguma žmonių, kaip rodo tyrimai, kreipiasi į profesionalius meistrus.

Svarbiausias klausimas – kaip palaikyti švarą, nes išimti dėmes iš kiliminės dangos nėra lengva, ji taip pat sugeria drėgmę, todėl netiks drėgnesniam klimatui. Pigiai gero kilimo įsigyti nepavyks. Nebrangūs kilimai daugiausiai gaminami iš sintetinių medžiagų, tokių, kaip polipropilenas, poliesteris, nailonas ir kitos. Nors kai kurie geresnės kokybės sintetiniai produktai gali atrodyti gerai ir būti tinkamas sprendimas jūsų namams, dalis jų atrodys pigiai ir netruks nusidėvės, be to, vaikščiojant skleis traškesį.

Keramikinės plytelės

Keramikinių plytelių būna visokių, bet iš esmės ši grindų medžiaga turi daug privalumų. Kokybiškai sudėtos keramikinių plytelių grindys tarnaus ilgiau praktiškai už visų tipų grindis.

Šio tipo grindis lengva valyti, jos nebijo drėgmės, todėl tinka į vonios kambarį, į koridorių ar į virtuvę. Glazūruotos keramikinės plytelės ypač lengvai valomos.

Didžiausia problema, susijusi su plytelių klojimu, yra ne pačios plytelės, o jų glaistas. Jeigu naudosite pigų glaistą arba pasirinksite netinkamą jo spalvą (pavyzdžiui, baltą vonios grindims), ilgainiui susidursite su problemomis ir galiausiai tai jums atsieis brangiau. Bendra taisyklė – glaisto spalva turi derėti su plytelių spalva. Cementuotus tarpelius reikia reguliariai, kruopščiai valyti, atnaujinti, kad grindys estetiškai atrodytų. Jei norite garsą sugeriančių grindų, keramikinių plytelių grindys jums netiks, be to, jos šaltokos.

Plytelės

Akmens grindys

Akmuo amžinas. Daugybė senovės statinių iš akmens tebestovi iki šiol, nes akmuo – kieta, tvirta medžiaga. Jei statotės namą ir planuojate jame gyventi ilgai, akmeninės grindys – tinkamas pasirinkimas. Akmeninės grindys kainuos brangiau nei kitokių medžiagų grindys, bet šių laikų pažangios technologijos daro jas prieinamesnes. Akmeninės grindys – puiki investicija, jos suteiks namui vertės, jei norėsite jį parduoti.

Ant akmeninių grindų nesikaupia alergenai, tuo jos pranašesnės už skietmedžio grindis ir kiliminę dangą. Priežastys, dėl kurių dizaineriai vengia akmeninių grindų: 1. kaina, 2. jos šaltos, 3. šlapios būna slidžios, o parkritę vaikai gali skaudžiai užsigauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)