Kaip rašo apartmenttherapy.com, miego terapeutė Alesandra Woolley pasakoja, kad priežastis, kodėl balta patalynė tapo tokia populiari, yra jos praktiškumas. Mat, antklodės gaminamos su baltomis arba panašių šviesių atspalvių plunksnomis, kurios natūraliai persišviečia per antklodės audinį. Todėl buvo sugalvota, kad baltas užvalkalas turi paslėpti plunksnas.

Tačiau tai neatsako į klausimą, kodėl baltą patalynę naudoja kone visi prabangūs viešbučiai. Ogi dėl labai paprastos priežasties: spalvota patalynė yra linkusi greičiau plyšti, nes jos medžiaga po dažymo tampa silpnesnė. Mat, masiškai platinama ir pigesnė patalynė gaminama labai paprastai: balti užvalkalai nuspalvinami dažuose, kurie audinį dažymo metu paveikia neigiamai – jis tampa plonesnis, greičiau plyšta. Ar pastebėjote, kad jūsų namuose esanti spalvota patalynę suplyšta greičiau nei visiškai balta?

Taip pat spalvota patalynė greičiau praranda savo spalvą. Žinoma, dėmės ant baltos patalynės matomos kur kas geriau nei ant spalvotos.

Miegamasis

Tačiau tai nėra vienintelė priežastis, kodėl viešbučiai renkasi baltą patalynę. Balta patalynė, pasak miego terapeutės Alesandra Woolley, reprezentuoja prabangą, gaivumą, švarą.

„Šiais atvejais balta spalva yra gera tuo, kad matai, ar patalynė tikrai yra švari, ir gali būti ramus, kad naktį praleidi pataluose, kurie yra skirti tik tau“, – tikina miego terapeutė.

Nors gali atrodyti, kad balta patalynė – anokia prabanga ir elegancija, tačiau Niujorko (JAV) NT ekspertas Holly Waterfield sako, kad iš pirmo žvilgsnio banalią baltą spalvą galima papuošti bet kokiais interjerą papuošiančiais niekučiais, pavyzdžiui, spalvotomis pagalvėlėmis arba ryškiu pledu.

Tokias dekoracijas galima keisti pagal metų laiką, pavyzdžiui, rudenį ir žiemą lovą papuošti rusvos, pilkšvos, mėlynos spalvų pledais ir pagalvėlėmis, o vasarą ir pavasarį – geltonos, raudonos ir pan. spalvos.

Miegamasis

Tačiau kai kurie gyventojai gali susidurti su iššūkiu: baltą patalynę reikia skalbti tik su baltais skalbiniais, nes kitu atveju ji gali būti nudažyta. Todėl, jeigu vengiate baltos spalvos – pirkite spalvotą patalynę.

Kita vertus, jeigu kiekvieną vakarą norite jaustis tarsi viešbutyje arba tarp baltų, minkštų ir lengvų debesų – balta patalynė skirta kaip tik jums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)