Tačiau kiekvienas galime atnaujinti savo erdvę ir paversti ją tikra dzen zona, o tai padaryti jums padės būtent feng šui. Tai senovinė praktika, kuria siekiama sukurti harmoniją tarp jūsų ir jūsų aplinkos. Nors iš pradžių tai gali atrodyti paslaptinga ir sudėtinga, feng šui ekspertė Catherine Brophy žino lengviausius būdus, kaip šią filosofiją įtraukti į savo kasdienį gyvenimą.

Skandinaviškas miegamasis

Išsivalykite

Pirmas žingsnis, kuris padės sukurti ramią ir laisvą aplinką – savo erdvės išvalymas ir nereikalingų daiktų atsikratymas. Padarykite generalinę tvarką ir išmeskite iš spintos viską, kas nereikalinga. Išsiurbkite po lova, taip pat išmeskite visus daiktus, kurie jums ne prie širdies. „Įvertinkite viską, kas yra aplink jus, ir leiskite sau racionalizuoti, – pataria C. Brophy. – Jeigu turite drabužių, kurių, aiškiai žinote, niekada nenešiosite, atiduokite juos labdarai. Neleiskite jiems atimti jūsų energijos.“

Nelaikykite nieko po savo lova

„Nei vieno daikto!“ – įspėja C. Brophy. Nes kiekvienas daiktas turi savo energiją, tad kuo daugiau daiktų sukrauta po lova (net jeigu tai papildoma patalynė), tuo mažiau erdvės ten lieka jūsų energijai tekėti tol, kol miegate. Įgyvendinti šią užduotį gali būti sudėtinga, ypač jeigu namuose trūksta vietos, tačiau feng šui ekspertė prisiekia, kad tai padeda kiekvienam, ir ypač rekomenduoja tiems žmonėms, kuriems sunku miegoti.

Skandinaviškas miegamasis

Paleiskite praeitį

Pasak C. Brophy, prisirišimas prie praeities trukdo dabarties ramybei. „Daiktų laikymas iš pareigos ar nenoro juos paleisti yra problema, – kalbėjo ji. – Dirbau su kliente, kuri laikė lovos rėmą, ant kurio jos vyras miegojo su savo buvusia žmona. Kiekvieną kartą, kai ji pažvelgdavo į tą lovos rėmą, ji prisimindavo jo praeitį. Jeigu turite baldų ar meno kūrinių, dėl kurių konkuravote su savo šeimos nariu, arba laimėjote skyrybų byloje, įvertinkite tokių daiktų laikymo energetinę kainą.“

Galvokite praktiškai

„Atidžiai apsvarstyti praktiniai sumetimai suteiks lengvumo ir ramybės“, – tikina C. Brophy. Ji ragina užduoti sau klausimą: ar abiejose lovos pusėse yra pakankamai erdvės, net jeigu joje miega vienas žmogus? Kiekvienam žmogui pravers erdvė abipus lovos.

Be to, ar lovos aukštis optimalus jums lengvai į ją įlipti ir išlipti. Ar tai lengva padaryti visiems, miegantiems toje lovoje, įskaitant ir namų augintinius? Ar lova atrodo patraukliai? Ar ji kviečianti?

Neatsisakykite galvūgalio

Lovos galvūgalis turėtų atrodyti tvirtas, todėl labai svarbu, kad ten būtų galvūgalio atrama. Net jeigu ji jūsų pačių gamybos, pavyzdžiui, ant sienos pakabintas audeklas, lova turi turėti aiškų galvūgalį. „Galvūgalis sukuria saugumo jausmą ir padeda jaustis saugomais, kol miegate“, – neabejoja C. Brophy.

Miegamasis

Nepersistenkite su veidrodžiais

Jeigu miegamajame norite turėti veidrodį, C. Brophy rekomenduoja jo nekabinti priešais lovą ar priešais langą. „Veidrodžiai atspindi energiją ir šviesą, – aiškina feng šui ekspertė. – Galimybė matyti savo atspindį, būnant lovoje, gali trikdyti. O jeigu pakabinsite veidrodį prieš langą, jis atspindės šviesą ir gali apsunkinti jūsų miegojimą.“

Pirmenybę teikite patogumui

Jeigu kalbėsime apie poilsio kokybę, patogumas yra esminis elementas. „Kuo geriau pailsite naktį, tuo ramesni būsite visą dieną, – sako C. Brophy. – Atkreipkite dėmesį į savo lovą. Jeigu ji nėra patogi, būtų išmintinga investuoti į patogesnę lovą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)