Taip, laikas nuo laiko kai kurie namų šeimininkai pabarsto druskos ant kempinėlių indams plauti. Kodėl jie tai daro?

Kempinėlės, kurias naudojame indams plauti, ne šiaip nusidėvi ir praranda savo išvaizdą jas naudojant. Šie gaminiai tampa palankia buveine daugeliui bakterijų. Ir ne visos jos yra nekenksmingos žmogui. Štai kodėl nereikėtų pamiršti jų dezinfekavimo, rašo Ukr.media.

Kempinėlė indams

Daugelis šią problemą sprendžia taip: ant indams plauti skirtos kempinės užpila virinto vandens iš virdulio ir palieka ją joje kelioms minutėms. O kai kurie net virina kempines, kad sunaikintų jose gyvenančias bakterijas. Ir iš tiesų, po tokio apdorojimo neišgyvena nė vienas mikrobas!

Tačiau kempinėles galima dezinfekuoti ir kitaip Dėl šios buitinės gudrybės ant kempinėlių nelieka bakterijų, o pats gaminys netampa netinkamas naudoti.

Norėdami dezinfekuoti gaminį jo nepažeisdami, atlikite šiuos veiksmus:

  • Įmeskite kempinę į gilų dubenį.
  • Gausiai pabarstykite ją valgomąja druska.
  • Tada supilkite actą. Šiam tikslui naudokite ne acto esenciją, o paprastą 9 % koncentracijos baltąjį actą.
  • Palikite kempinę acto ir druskos mišinyje 15 minučių.
  • Apverskite kempinėlę ant kitos pusės ir palikite dar 5 minutėms.
  • Išplaukite kempinę švariame vandenyje.
  • Tai rekomenduojama atlikti 1 kartą per 7 dienas.
Cukrus ir druska

Kaip suprantate, dėl reguliarios dezinfekcijos kempinėle galima naudotis ilgiau, tačiau tai negelbsti jos nuo nusidėvėjimo. Todėl laiku keiskite gaminį, nelaukite, kol jis subyrės į gabalus tiesiog jūsų rankose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)