18
Kitas

Kaktusai ir sukulentai

Žinoma, lauko sąlygos palankios ne visoms namuose augančioms gėlėms, bet tos, kurios atvirame ore jaučiasi komfortiškai, išneštos į terasą pastebimai paūgėja ir suveši, rašoma portale apartmenttherapy.com.

Kuriuos gi tad augalus galėtume išnešti į lauką? Be to, galbūt derėtų kažkaip pasirūpinti, kad augalai kuo lengviau adaptuotųsi prie naujos aplinkos? Į šiuos ir kai kuriuos kitus klausimus noriai padeda atsakyti kambarinių augalų ekspertė ir keleto patarimų knygų autorė Lisa Eldred Steinkopf.

Ji teigia, jog išsiaiškinus, kuriems augalams gali tikti lauko sąlygos, būtina pasirūpinti, kad jie kuo lengviau aklimatizuotųsi, todėl pirmiausia, pasak jos, augalus reikėtų įtaisyti šešėlyje, tarkim, šiaurinėje namo pusėje arba po medžiu, ir tiktai po kelių savaičių pernešti į saulės apšviestą plotą.

Taip pat svarbu atminti, kad, nepaisant dieną tvyrančios šilumos, naktį temperatūra pažemėja, ir į tai būtina atsižvelgti svarstant, kada išnešti augalus į lauką. Daugelio lauką mėgstančių augalų tėvynė – atogrąžų zona, todėl savaime suprantama, kad žemesnė nei 10 laipsnių temperatūra jiems nepalanki. L. E. Steinkopf atkreipia dėmesį ir į tai, kad naujoje vietoje augalai turi būti apsaugoti nuo stipraus vėjo bei lietaus.

Dar vienas lauke augalams kylantis pavojus – saulės spindulių sukeliami nudegimai.

Tinkamai aklimatizuotus augalus galima prižiūrėti kaip įprastai, tačiau būtina pasirūpinti, kad jų vazonai būtų su angomis vandeniui nutekėti, o jei naudojate lėkšteles, stebėkite, kad jose netelkšotų vanduo.

Taigi, jei esate nusiteikę pokyčiams, beliko sužinoti, kuriuos gi kambarinius augalus atšilus orui galima nešti į lauką.

18
Kitas

Kaktusai ir sukulentai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)